Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Kuusi – “Sneaky Maze”

© Femke den Hollander

Kuusi is een Fins woord dat zowel zes, dennenboom als jouw maan kan betekenen. Achter deze feeërieke artiestennaam schuilt zangeres Fien Druyts. Ze is al even bezig met covers en liedjes schrijven, maar bleef bij het grote publiek nog relatief onbekend. Ze gaf wel al enkele kleinschalige optredens en organiseert af en toe intieme huiskamerconcerten. In de zomer van 2020 kwam haar debuutsingle “Could You” uit, met bijhorende videoclip. De dromerige beelden van de avondschemering in Cap Blanc Nez ondersteunen de muziek wonderschoon.

Kuusi laat zich inspireren door neoclassicistische en indiefolkartiesten zoals Agnes Obel, Patrick Watson en Ólafur Arnalds. Haar muziek is als een donzig dekentje dat troost biedt op een mistige morgen. Dat gevoel krijg je ook zeker bij haar tweede single, “Sneaky Maze”. De warme stem van Fien betovert je en laat je zweven. Terwijl “Could You” een zachte harmonie was tussen piano en stem, toont Fien deze keer haar talenten als multi-instrumentaliste: gitaar en altviool geven het nummer extra diepgang. De elektronische soundscapes en staccatonoten maken van het nummer iets mysterieus, dat even snel weer wegebt dankzij het heldere gezang en gitaargetokkel. De lange vioolklanken brengen je bijna in trance en het nummer eindigt op een energiek hoogtepunt.

Kuusi is een veelbelovend talent dat wij zeker in de gaten houden.

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsRecensies

Ryley Walker - Course In Fable (★★★★): Een indrukwekkende ontdekkingstocht

Fans van de uit Chicago afkomstige dertiger Ryley Walker kunnen rekenen op een stabiele output van hun favoriete artiest. Met de regelmaat…
AlbumsRecensies

Fruit Bats - The Pet Parade (★★★½): Klaterende stroom van nostalgie en hoop

Eric D. Johnson, de drijvende kracht en frontman van folkrockgroep Fruit Bats, is een vlijtige vleermuis. Hij heeft de afgelopen twintig jaar…
AlbumsRecensies

M. & Winterdagen - Lange Leegtes (★★★★): Muziek met een grote M

Onder de naam Winterdagen brengt de Rotterdamse pianist Mink Steekelenburg zachte en melancholische neoklassieke muziek en ambient. In december vorig jaar liet…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.