Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Kuusi – “Sneaky Maze”

© Femke den Hollander

Kuusi is een Fins woord dat zowel zes, dennenboom als jouw maan kan betekenen. Achter deze feeërieke artiestennaam schuilt zangeres Fien Druyts. Ze is al even bezig met covers en liedjes schrijven, maar bleef bij het grote publiek nog relatief onbekend. Ze gaf wel al enkele kleinschalige optredens en organiseert af en toe intieme huiskamerconcerten. In de zomer van 2020 kwam haar debuutsingle “Could You” uit, met bijhorende videoclip. De dromerige beelden van de avondschemering in Cap Blanc Nez ondersteunen de muziek wonderschoon.

Kuusi laat zich inspireren door neoclassicistische en indiefolkartiesten zoals Agnes Obel, Patrick Watson en Ólafur Arnalds. Haar muziek is als een donzig dekentje dat troost biedt op een mistige morgen. Dat gevoel krijg je ook zeker bij haar tweede single, “Sneaky Maze”. De warme stem van Fien betovert je en laat je zweven. Terwijl “Could You” een zachte harmonie was tussen piano en stem, toont Fien deze keer haar talenten als multi-instrumentaliste: gitaar en altviool geven het nummer extra diepgang. De elektronische soundscapes en staccatonoten maken van het nummer iets mysterieus, dat even snel weer wegebt dankzij het heldere gezang en gitaargetokkel. De lange vioolklanken brengen je bijna in trance en het nummer eindigt op een energiek hoogtepunt.

Kuusi is een veelbelovend talent dat wij zeker in de gaten houden.

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Hania Rani - "Hello"

Amper drie maanden na On Giacometti, haar recentste album, is Hania Rani alweer terug met een gloednieuwe single. De Poolse pianiste en…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Hania Rani - “Spring”

Hania Rani is binnen de neoklassieke stroming al lang geen onbekende meer. Ze verdiende haar sporen met haar solo-lp’s Esja en het…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Hania Rani - "In All This Heavy Blue" (feat. Colin Stetson)

De Poolse pianist en componist Hania Rani bouwt lustig verder aan haar carrière. Nadat ze in 2020 met Home een mooi album uitbracht, maakte…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.