Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single KRANKk – “Aftermath” (feat. AMOS)

Het Antwerpse trio KRANKk is er met de eerste release sinds vorig jaar. Net op de vooravond van de eerste lockdown brachten de muzikanten hun debuutalbum Dark uit, waarop ze zich degelijk introduceerden aan de Belgische muziekscene. Hun stevige beats in combinatie met authentieke drums en gitaar doen heel wat denken aan Londense grime, wat samenwerkingen met artiesten als Miss Angel, Blu Samu en Manga Saint Hilaire alleen maar in de hand speelde. Ook op de nieuwste single “Aftermath” verschijnt een gastartiest: niemand minder dan AMOS, de zangeres van triphopduo A/T/O/S (A Taste of Struggle).

Wie bekend is met de muziek van KRANKk en de stem van AMOS weet waar die zich aan kan verwachten. “Aftermath” is een enorm dansbare, maar tegelijkertijd mysterieuze compositie die spontaan is ontstaan toen de artiesten elkaar in de studio ontmoetten. Halverwege het nummer valt de beat even weg voor intrigerende soundscapes die je dankzij het betoverende geluid van AMOS helemaal inpakken. Naar het einde toe springen de drums er weer in, waardoor “Aftermath” helemaal openbarst. Hoewel de samenwerking vrij eentonig van start gaat, ontwikkelt ze zich voortdurend en blijft het boeiend. Wij kijken alvast uit naar meer nieuwe muziek van KRANKk. Hopelijk laten ze ons niet opnieuw elf maanden wachten!

Facebook / Instagram / Twitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

273 posts

About author
Ik vond geluk in een roze donut.
Articles
Related posts
2022FeaturesInstagramUitgelicht

De 30 beste Belgische singles van 2022

Al wie Dansende Beren volgt, weet dat we dagelijks een hele reeks aan artikels over singles publiceren. Meestal dienen deze nummers als…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single KRANKk & Shaka Shams - "The Wire"

Net voor de hele coronapandemie uitbrak, kwam KRANKk de Belgische muziekscene binnengestormd met hun heerlijk grauwe debuutalbum Dark. Het Antwerpse trio hielp de UK…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Rare Akuma - dirtytwominus (★★★½): Grondplan voor de underground

Rare Akuma maakt lang geen muziek meer om de beroemdste artiest te worden. Hij maakt geen muziek om een imago te boosten…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.