Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Julien Baker – “Favor” (feat. Phoebe Bridgers en Lucy Dacus)

© CPU – Chris Stessens

Later deze maand verschijnt Little Oblivions, het inmiddels derde album van Julien Baker. Met “Hardline” en “Faith Healer” kregen we al een voorsmaakje te horen van die plaat. Meteen werd duidelijk dat Baker ditmaal resoluut voor een grootse sound gekozen heeft en dat ligt de Amerikaanse wel. In combinatie met de breekbare lyrics wist ze dan ook moeiteloos te overtuigen, maar de track waarop we allemaal onbewust zaten te wachten is “Favor”. Boygenius werd weer even herenigd voor de song want de backingvocals die je hoort, zijn afkomstig van niemand minder dan Phoebe Bridgers en Lucy Dacus. Als je dacht dat het nog fout kon gaan met die derde langspeler van Baker, dan heb je het toch echt bij het verkeerde eind.

Baker blijft ook met deze single de lijn verderzetten van onder meer “Faith Healer”. Hoe verder het nummer evolueert, hoe meer het zich ontplooit tot een complete, kamervullende sound. De gitaar in het intro moet al gauw zijn hoofdrol afstaan voor de mysterieuze woorden van Baker. In het refrein krijgt de zangeres versterking van Phoebe Bridgers en Lucy Dacus, wat voor een magisch moment zorgt. Dat de Boygenius-leden elkaar perfect aanvullen, hoor je meteen wanneer de stemmen moeiteloos blenden zonder eigenheid te verliezen. “Favor” werd opgenomen in Nashville, op dezelfde dag als “Graceland Too” van Phoebe Bridgers en vormt een perfecte brug tussen de boygenius ep en het eigen repertoire van Julien Baker. Het nummer kruipt moeiteloos onder je huid en daarmee zijn de verwachtingen voor Little Oblivions dan ook hoog gespannen.

Nog even geduld, want Little Oblivions verschijnt op 26 februari 2021 via Matador.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

622 posts

About author
Dansende Beer met een hart voor Scandinavische popmuziek, sad girl music (lees: Phoebe Bridgers) en Franstalige dingen.
Articles
Related posts
AlbumsRecensies

boygenius - the rest (★★★): Een zeer smakelijk tafelrestje

De heilige drievuldigheid uit indieland, genaamd boygenius, weet dit jaar van geen ophouden. Nadat de band met the record een van de…
AlbumsFeatured albumsRecensies

The National - Laugh Track (★★★★): Van hetzelfde laken een fraai pak

Fans van The National konden enkele maanden geleden al hun hart verwarmen aan First Two Pages of Frankenstein, maar alsof dat nog…
InstagramLiveRecensies

boygenius @ Pukkelpop 2023: Goddelijke melancholie

Een unieke set, meer kan er niet gezegd worden over het optreden van boygenius. De band bracht dit jaar het prachtige debuutalbum…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.