Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Julien Baker – “Favor” (feat. Phoebe Bridgers en Lucy Dacus)

© CPU – Chris Stessens

Later deze maand verschijnt Little Oblivions, het inmiddels derde album van Julien Baker. Met “Hardline” en “Faith Healer” kregen we al een voorsmaakje te horen van die plaat. Meteen werd duidelijk dat Baker ditmaal resoluut voor een grootse sound gekozen heeft en dat ligt de Amerikaanse wel. In combinatie met de breekbare lyrics wist ze dan ook moeiteloos te overtuigen, maar de track waarop we allemaal onbewust zaten te wachten is “Favor”. Boygenius werd weer even herenigd voor de song want de backingvocals die je hoort, zijn afkomstig van niemand minder dan Phoebe Bridgers en Lucy Dacus. Als je dacht dat het nog fout kon gaan met die derde langspeler van Baker, dan heb je het toch echt bij het verkeerde eind.

Baker blijft ook met deze single de lijn verderzetten van onder meer “Faith Healer”. Hoe verder het nummer evolueert, hoe meer het zich ontplooit tot een complete, kamervullende sound. De gitaar in het intro moet al gauw zijn hoofdrol afstaan voor de mysterieuze woorden van Baker. In het refrein krijgt de zangeres versterking van Phoebe Bridgers en Lucy Dacus, wat voor een magisch moment zorgt. Dat de Boygenius-leden elkaar perfect aanvullen, hoor je meteen wanneer de stemmen moeiteloos blenden zonder eigenheid te verliezen. “Favor” werd opgenomen in Nashville, op dezelfde dag als “Graceland Too” van Phoebe Bridgers en vormt een perfecte brug tussen de boygenius ep en het eigen repertoire van Julien Baker. Het nummer kruipt moeiteloos onder je huid en daarmee zijn de verwachtingen voor Little Oblivions dan ook hoog gespannen.

Nog even geduld, want Little Oblivions verschijnt op 26 februari 2021 via Matador.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Luminous Kid - "Mountain Crystals" (feat. Phoebe Bridgers)

Tijdens een zes maanden durende reis door Zuid-Amerika kocht de Zweedse fotograaf Olof Grind een gitaar en begon hij liedjes te schrijven….
Muzieknieuwtjes

Paul McCartney herwerkt McCartney III samen met o.a. Beck, Josh Homme, Damon Albarn en Phoebe Bridgers

Er circuleerden sinds woensdagavond heel wat mysterieuze filmpjes op de sociale media van enkele bekende artiesten. St. Vincent, Queens of the Stone…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Lucy Dacus - "Thumbs"

Na een muzikale uitstap met boygenius in 2018 en een verzameling liedjes in 2019, getiteld 2019, waarop ze telkens een andere feestdag…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.