Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Modern Bodies – “Invisible Line”

Als je tot een handvol seconden geleden nog niet van Modern Bodies gehoord had, zal je wellicht niet de enige zijn. De drie Amerikanen maken naar eigen zeggen duistere, zwervende en meeslepende muziek vanuit een kleine kelder in Tupelo, Mississippi. Met een zestal singles hebben ze voorlopig nog geen potten gebroken. Nochtans stelden ze bijvoorbeeld met “Sitting and Waiting” een flinke portie talent én ambitie tentoon. Die trend zet zich vlotjes voort op hun nieuwste single “Invisible Line”.

Het wordt meteen duidelijk dat hun muziek niets nieuws onder de zon is, maar dat hoeft ook niet altíjd. Op “Invisible Line” weten de heren door middel van enkele warme en zelfs licht melancholische synthesizers een sound te creëren die erg aan Tame Impala of Mac DeMarco doet denken. Je waant je in feite een beetje in een koortsdroom. Een leuke, wel te verstaan. Afwerken doen ze met een vettig baslijntje dat je doet wensen dat je nooit meer wakker zou worden uit die droom. De productie laat het soms wat afweten en vertoont hier en daar scherpe kantjes, maar niet in die mate dat het een groot probleem vormt.

De band lijkt dus klaar voor meer. Of ze ooit zullen doorbreken is moeilijk te zeggen, aangezien ze binnen een categorie zitten die uitpuilt van zowel beginnende artiesten als ervaren rotten in het vak. Van een album of een tour is voorlopig jammer genoeg nog geen sprake. Afwachten is dus de boodschap!

FacebookInstagramTwitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsFeatured albumsRecensies

Parquet Courts - Sympathy for Life (★★★★½:): Overvloed aan grooves en ritme

Het heeft even geduurd, maar na lang wachten is het nieuwe album van onze favoriete New Yorkse artrockers Parquet Courts eindelijk beschikbaar….
AlbumsFeatured albumsRecensies

Wanthanee - Wanthanee (★★★½): Zoete melodieën om bij weg te dromen

In 2016 lanceerde De Nieuwe Lichting van Studio Brussel de succescarrière van het reeds gekende Equal Idiots, maar ook Wanthanee Wadngam behoorde…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Dreamer Boy - "ARE YOU LETTING GO?" (feat. BENEE)

De Amerikaan Zach Taylor, beter bekend als Dreamer Boy, is alweer terug met nieuw muzikaal werk. Begin dit jaar bracht hij zijn…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.