Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Modern Bodies – “Invisible Line”

Als je tot een handvol seconden geleden nog niet van Modern Bodies gehoord had, zal je wellicht niet de enige zijn. De drie Amerikanen maken naar eigen zeggen duistere, zwervende en meeslepende muziek vanuit een kleine kelder in Tupelo, Mississippi. Met een zestal singles hebben ze voorlopig nog geen potten gebroken. Nochtans stelden ze bijvoorbeeld met “Sitting and Waiting” een flinke portie talent én ambitie tentoon. Die trend zet zich vlotjes voort op hun nieuwste single “Invisible Line”.

Het wordt meteen duidelijk dat hun muziek niets nieuws onder de zon is, maar dat hoeft ook niet altíjd. Op “Invisible Line” weten de heren door middel van enkele warme en zelfs licht melancholische synthesizers een sound te creëren die erg aan Tame Impala of Mac DeMarco doet denken. Je waant je in feite een beetje in een koortsdroom. Een leuke, wel te verstaan. Afwerken doen ze met een vettig baslijntje dat je doet wensen dat je nooit meer wakker zou worden uit die droom. De productie laat het soms wat afweten en vertoont hier en daar scherpe kantjes, maar niet in die mate dat het een groot probleem vormt.

De band lijkt dus klaar voor meer. Of ze ooit zullen doorbreken is moeilijk te zeggen, aangezien ze binnen een categorie zitten die uitpuilt van zowel beginnende artiesten als ervaren rotten in het vak. Van een album of een tour is voorlopig jammer genoeg nog geen sprake. Afwachten is dus de boodschap!

FacebookInstagramTwitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single REINES - “Daisy”

REINES is een Gentse/Antwerpse band gevormd door de jonge indiepopproducers Loïc en Lissa. De twee leerden elkaar kennen op school en niet…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Kaeto - "Good Morning"

Er komt de laatste tijd behoorlijk wat muzikaal talent uit Schotland. Denk bijvoorbeeld maar aan Joesef en aan TikTok-sensatie Katie Gregson MacLeod….
AlbumsRecensies

Cornelia Murr – Corridor (★★★): Het had wat meer mogen zijn

Toen de Britse singer-songwriter Cornelia Murr in 2018 haar debuutplaat Lake Tear of the Clouds uitbracht, slaagde ze er niet meteen in…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.