Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Modern Bodies – “Invisible Line”

Als je tot een handvol seconden geleden nog niet van Modern Bodies gehoord had, zal je wellicht niet de enige zijn. De drie Amerikanen maken naar eigen zeggen duistere, zwervende en meeslepende muziek vanuit een kleine kelder in Tupelo, Mississippi. Met een zestal singles hebben ze voorlopig nog geen potten gebroken. Nochtans stelden ze bijvoorbeeld met “Sitting and Waiting” een flinke portie talent én ambitie tentoon. Die trend zet zich vlotjes voort op hun nieuwste single “Invisible Line”.

Het wordt meteen duidelijk dat hun muziek niets nieuws onder de zon is, maar dat hoeft ook niet altíjd. Op “Invisible Line” weten de heren door middel van enkele warme en zelfs licht melancholische synthesizers een sound te creëren die erg aan Tame Impala of Mac DeMarco doet denken. Je waant je in feite een beetje in een koortsdroom. Een leuke, wel te verstaan. Afwerken doen ze met een vettig baslijntje dat je doet wensen dat je nooit meer wakker zou worden uit die droom. De productie laat het soms wat afweten en vertoont hier en daar scherpe kantjes, maar niet in die mate dat het een groot probleem vormt.

De band lijkt dus klaar voor meer. Of ze ooit zullen doorbreken is moeilijk te zeggen, aangezien ze binnen een categorie zitten die uitpuilt van zowel beginnende artiesten als ervaren rotten in het vak. Van een album of een tour is voorlopig jammer genoeg nog geen sprake. Afwachten is dus de boodschap!

FacebookInstagramTwitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

155 posts

About author
(Post)punkboy van de nieuwe generatie.
Articles
Related posts
LiveRecensies

Ways Around Festival 2024 (Dag 2): Alternatief muziekfeest

De tweede dag van het Ways Around Festival ging door in RESET. In een vorig leven was dit gebouw het hoofdkantoor van…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Tobias Arbo - "Recover"

In 2023 leerden we Tobias Arbo beter kennen dankzij zijn debuut-ep Powerlines. Met zachte indiefolk uitte hij zich op een gevoelige en…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle LOïS - "Als een prinses"

Anno 2024 is het gebruik van een voornaam genoeg om te weten over wie het gaat; denk maar aan Froukje, S10 of…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.