Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Rob Zombie – “The Eternal Struggles of The Howling Man”

© CPU – Sven Michiels

Rob Zombie is in de metalwereld op zijn minst een cultfiguur. Door al jaren groove en industrial te mixen met zijn andere bezigheid, horrorfilms, slaagde hij er meermaals in om goede platen af te leveren. Maar eerlijk is eerlijk, ook Rob Zombie sloeg de bal al wel eens mis met minder goede platen. Drie maanden geleden kroop Rob Zombie onder zijn grafsteen uit om ons zijn eerste single voor te stellen van het nieuwe album, “The Triumph Of King Freak” . En dat ging al meteen de goede kant uit.

Vandaag brengen Zombie en zijn kompanen dus een nieuw nummer uit en dat klinkt toch iets vlotter als het vorige. In dit nummer zitten meer commerciële aspecten en het is ook iets vlotter voor het gehoor. De riffs zijn wat gematigder en ook het refrein is een kleine oorworm. Toch zitten er voldoende interessante delen in om het boeiend te houden. De huilende wolf werkt altijd, maar ook het rustige tussenstuk dat na de reeds vernoemde oorworm komt, maakt dat het nummer niet te plat wordt. Naar het einde toe wordt het zelfs nog een gevarieerde song waar de riffs niet herhalend worden gespeeld.

De clip zelf is op zich al de moeite waard en dat zal de volgende plaat The Lunar Injection Kool Aid Eclipse Conspiracy ook zeker en vast zijn. Die komt op 12 maart 2021 uit en wordt uitgebracht op Nuclear Blast.

Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
LiveRecensies

Doodseskader @ Kunstencentrum VIERNULVIER (Balzaal): Gruwelijk imponerend

Tim De Gieter en Sigfried Burroughs hebben intussen al enkele projecten op hun naam staan (Amenra, Every Stranger Looks Like You, Kapitan…
LiveRecensies

Blind Channel @ Kavka Zappa: Duik in het zwart-rode bad

Blind Channel vierde afgelopen jaar nog zijn tienjarig jubileum. In lijn daarvan en met een nieuw album Exit Emotions onder de arm…
InstagramLiveRecensies

BABYMETAL @ Ancienne Belgique (AB): Allemaal deel van de metalverse

Nadat de Japanse wervelwind BABYMETAL begin dit jaar The Other One op de wereld losliet, mocht de band het voorprogramma van Sabaton verzorgen….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.