Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Rob Zombie – “The Eternal Struggles of The Howling Man”

© CPU – Sven Michiels

Rob Zombie is in de metalwereld op zijn minst een cultfiguur. Door al jaren groove en industrial te mixen met zijn andere bezigheid, horrorfilms, slaagde hij er meermaals in om goede platen af te leveren. Maar eerlijk is eerlijk, ook Rob Zombie sloeg de bal al wel eens mis met minder goede platen. Drie maanden geleden kroop Rob Zombie onder zijn grafsteen uit om ons zijn eerste single voor te stellen van het nieuwe album, “The Triumph Of King Freak” . En dat ging al meteen de goede kant uit.

Vandaag brengen Zombie en zijn kompanen dus een nieuw nummer uit en dat klinkt toch iets vlotter als het vorige. In dit nummer zitten meer commerciële aspecten en het is ook iets vlotter voor het gehoor. De riffs zijn wat gematigder en ook het refrein is een kleine oorworm. Toch zitten er voldoende interessante delen in om het boeiend te houden. De huilende wolf werkt altijd, maar ook het rustige tussenstuk dat na de reeds vernoemde oorworm komt, maakt dat het nummer niet te plat wordt. Naar het einde toe wordt het zelfs nog een gevarieerde song waar de riffs niet herhalend worden gespeeld.

De clip zelf is op zich al de moeite waard en dat zal de volgende plaat The Lunar Injection Kool Aid Eclipse Conspiracy ook zeker en vast zijn. Die komt op 12 maart 2021 uit en wordt uitgebracht op Nuclear Blast.

Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Trivium - "In The Court Of The Dragon"

Trivium is een metalband die niet in een subgenre valt te steken. Matt Heafy (die deze week nog positief testte op corona)…
AlbumsRecensies

Psychic Hit – Solutio (★★½): Middelmatige soundtrack voor psychedelische B-film

Na een demo uit 2018 brengt de Amerikaanse hardrock en proto-metal band Psychic Hit met Solutio hun debuut op de markt. Proto-metal…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Gojira - Fortitude (★★★★½): Georkestreerde muzikale verslaving

Een geoliede machine. Met deze woorden zou deze review zomaar kunnen stoppen. Dat doen we natuurlijk niet, want een machine doet misschien…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.