Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Rob Zombie – “The Triumph of King Freak (A Crypt of Preservation and Superstition)”

Rob Zombie is een oudgediende in de scene der zware gitaren. Eerst bracht hij logge en stompe industrial metal uit met White Zombie om daarna solo aan de slag te gaan. Muzikaal veranderde er niet zoveel, maar ondertussen is muziek wel een onderdeel geworden van zijn andere grote liefde: horrorfilms. De soundtrack van deze films wordt door ondergetekende zelf verzorgd en dat de muziek niet direct vrolijk en opgewekt klinkt, is een understatement.

Vandaag komt dus een nieuwe single en daar hebben we toch vier jaar op moeten wachten. Maar geen zorgen, het is het wachten waard geweest. Rob Zombie komt met een heerlijke donkere, maar tegelijk dansbare en vettige schijf op de proppen. Het start vrij opbouwend met een herhalende stem om daarna systematisch alle instrumenten te laten invallen. De gekende vocals wachten tot laatste, maar alles klinkt zo vertrouwt. Na een korte bridge herhaalt het nummer zich, maar na de tweede hiphop achtige bridge, valt het nummer helemaal in zijn plooi door het nog iets zwaarder en logger te maken.

Rob Zombie is duidelijk niet verleerd om goede muziek te schrijven. Dat “The Triumph of King Freak” daags voor Halloween uit moet komen, verbaast niemand meer. Dit nummer zal wel op een of andere angstaanjagende scene van een Rob Zombie-film zien verschijnen maar het wordt ook meteen de eerste single van de komende plaat The Lunar Injection Kool Aid Eclipse Conspiracy die op 12 maart 2021 wordt uitgebracht via Nuclear Blast.

Facebook

 

Related posts
AlbumsRecensies

Rob Zombie – The Lunar Injection Kool Aid Eclipse Conspiracy (★★★½): De cultstatus met verve bevestigd

Het verschil tussen een idool en een cultfiguur is vaak een dunne lijn. Als je deze lijn wat duidelijker wilt hebben, heeft…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Rob Zombie - "The Eternal Struggles of The Howling Man"

Rob Zombie is in de metalwereld op zijn minst een cultfiguur. Door al jaren groove en industrial te mixen met zijn andere…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Greg Puciato - "Fire for Water"

Greg Puciato is de voormalige brulboei van Dillinger Escape Plan en stond daar met zijn imposante verschijning en briljante stembereik een fantastische…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.