Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Poppy Ajudha – “Weakness”

We kunnen al enkele jaren spreken over een vernieuwde Britse muziekscène, waarin genres zoals jazz, soul, r&b herontdekt worden. Culturen clashen en nieuwe klanken worden gecreëerd. Tot deze generatie getalenteerde muzikanten kunnen we onder meer Tom Misch, Mahalia, Ezra Collective, Jorja Smith, Moses Boyd, Pip Millett en Loyle Carner rekenen. Ook de Londense Poppy Ajudha schrikt niet terug voor de uitdaging om de conventionele grenzen van muziek te verleggen. Dat is duidelijk hoorbaar in haar ep FEMME uit 2018 en in de single “Love Falls Down” uit 2017. De artieste liet nog niets weten over de mogelijke release van een debuutalbum, iets waar we dus waarschijnlijk nog even op zullen moeten wachten.

Met haar single “Weakness” en de bijhorende muziekvideo uit eigen bedrijf zet Poppy Ajudha het jaar fris in. Het Flamenco ritme maakt de muziek aantrekkelijk voor het grote publiek en ze doet dit zonder haar kenmerkende jazzgeluid los te laten. Hoewel het lied in eerste instantie een uitgelaten en vrolijke schijn heeft, is het alles behalve dat. De muzikante zingt over liefde zonder controle, volledig overgelaten aan de grillen van de ander. Een gevoel dat je vreest maar waar je ook naar verlangt. De Britse combineert genres, emoties en woorden en ontwikkelt zo een intieme hymne. Wij kijken alvast uit om ze eens aan het werk te zien op een festivalweide!

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Blessing Offor - "My Tribe"

Het verhaal van de Nigeriaanse Blessing Offor is best opmerkelijk. Op zesjarige leeftijd immigreerde hij samen met zijn nonkel naar de Verenigde…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles Supershy - "Change" (feat. Wayne Snow) & "Take My Time" (feat. Vula)

Begin april kregen we de eer om kennis te maken met Supershy, al was de man achter dat alias geen onbekende. Tom…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Loyle Carner - "Georgetown" (feat. John Agard)

Loyle Carner is zo’n artiest die niet extreem bekend is, maar binnen zijn genre wel op een gigantische aanhang kan rekenen. De…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.