Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Poppy Ajudha – “Weakness”

We kunnen al enkele jaren spreken over een vernieuwde Britse muziekscène, waarin genres zoals jazz, soul, r&b herontdekt worden. Culturen clashen en nieuwe klanken worden gecreëerd. Tot deze generatie getalenteerde muzikanten kunnen we onder meer Tom Misch, Mahalia, Ezra Collective, Jorja Smith, Moses Boyd, Pip Millett en Loyle Carner rekenen. Ook de Londense Poppy Ajudha schrikt niet terug voor de uitdaging om de conventionele grenzen van muziek te verleggen. Dat is duidelijk hoorbaar in haar ep FEMME uit 2018 en in de single “Love Falls Down” uit 2017. De artieste liet nog niets weten over de mogelijke release van een debuutalbum, iets waar we dus waarschijnlijk nog even op zullen moeten wachten.

Met haar single “Weakness” en de bijhorende muziekvideo uit eigen bedrijf zet Poppy Ajudha het jaar fris in. Het Flamenco ritme maakt de muziek aantrekkelijk voor het grote publiek en ze doet dit zonder haar kenmerkende jazzgeluid los te laten. Hoewel het lied in eerste instantie een uitgelaten en vrolijke schijn heeft, is het alles behalve dat. De muzikante zingt over liefde zonder controle, volledig overgelaten aan de grillen van de ander. Een gevoel dat je vreest maar waar je ook naar verlangt. De Britse combineert genres, emoties en woorden en ontwikkelt zo een intieme hymne. Wij kijken alvast uit om ze eens aan het werk te zien op een festivalweide!

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsRecensies

Benny Sings - Music (★★★): Zondagnamiddagmuziek

Onze sympathieke noorderbuur Tim van Berkenstijn, voor de meesten beter bekend als Benny Sings, zag zijn ster enkele jaren geleden pijlsnel de…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Sonder & Jorja Smith - "Nobody But You"

Het was ruime tijd stil rond Sonder, ofwel Brent Faiyah en producersduo Atu en Dpat, maar de laatste tijd krijgen we steeds…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Chiiild - "Awake" (feat. Mahalia)

Een samenwerking met Mahalia is nooit een slecht idee. Dat moet ook Chiiild gedacht hebben, nadat hij bijdragen hoorde van de Engelse…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.