Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Poppy Ajudha – “Weakness”

We kunnen al enkele jaren spreken over een vernieuwde Britse muziekscène, waarin genres zoals jazz, soul, r&b herontdekt worden. Culturen clashen en nieuwe klanken worden gecreëerd. Tot deze generatie getalenteerde muzikanten kunnen we onder meer Tom Misch, Mahalia, Ezra Collective, Jorja Smith, Moses Boyd, Pip Millett en Loyle Carner rekenen. Ook de Londense Poppy Ajudha schrikt niet terug voor de uitdaging om de conventionele grenzen van muziek te verleggen. Dat is duidelijk hoorbaar in haar ep FEMME uit 2018 en in de single “Love Falls Down” uit 2017. De artieste liet nog niets weten over de mogelijke release van een debuutalbum, iets waar we dus waarschijnlijk nog even op zullen moeten wachten.

Met haar single “Weakness” en de bijhorende muziekvideo uit eigen bedrijf zet Poppy Ajudha het jaar fris in. Het Flamenco ritme maakt de muziek aantrekkelijk voor het grote publiek en ze doet dit zonder haar kenmerkende jazzgeluid los te laten. Hoewel het lied in eerste instantie een uitgelaten en vrolijke schijn heeft, is het alles behalve dat. De muzikante zingt over liefde zonder controle, volledig overgelaten aan de grillen van de ander. Een gevoel dat je vreest maar waar je ook naar verlangt. De Britse combineert genres, emoties en woorden en ontwikkelt zo een intieme hymne. Wij kijken alvast uit om ze eens aan het werk te zien op een festivalweide!

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsRecensies

Jordan Rakei - What We Call Life (★★★★): Het leven samengevat in 10 soulvolle nummers

Is dit het, is dit wat het leven inhoudt? Als ontnuchterende tienerjongen spookte die vraag wel vaker door Jordan Rakei’s hoofd. De…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Lucid Lucia – “Diggin'”

Soms komen plaatjes als een geschenk uit de hemel vallen. “Diggin’” van Lucid Lucia is er zo een. Want het is eindelijk…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Mattias De Craene - "Pattern 0.9"

De Gentse saxofonist en lid van jazzrockband Nordmann Mattias De Craene lost binnenkort zijn eerste album. Na een boeiende ep, die deze…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.