Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Poppy Ajudha – “Weakness”

We kunnen al enkele jaren spreken over een vernieuwde Britse muziekscène, waarin genres zoals jazz, soul, r&b herontdekt worden. Culturen clashen en nieuwe klanken worden gecreëerd. Tot deze generatie getalenteerde muzikanten kunnen we onder meer Tom Misch, Mahalia, Ezra Collective, Jorja Smith, Moses Boyd, Pip Millett en Loyle Carner rekenen. Ook de Londense Poppy Ajudha schrikt niet terug voor de uitdaging om de conventionele grenzen van muziek te verleggen. Dat is duidelijk hoorbaar in haar ep FEMME uit 2018 en in de single “Love Falls Down” uit 2017. De artieste liet nog niets weten over de mogelijke release van een debuutalbum, iets waar we dus waarschijnlijk nog even op zullen moeten wachten.

Met haar single “Weakness” en de bijhorende muziekvideo uit eigen bedrijf zet Poppy Ajudha het jaar fris in. Het Flamenco ritme maakt de muziek aantrekkelijk voor het grote publiek en ze doet dit zonder haar kenmerkende jazzgeluid los te laten. Hoewel het lied in eerste instantie een uitgelaten en vrolijke schijn heeft, is het alles behalve dat. De muzikante zingt over liefde zonder controle, volledig overgelaten aan de grillen van de ander. Een gevoel dat je vreest maar waar je ook naar verlangt. De Britse combineert genres, emoties en woorden en ontwikkelt zo een intieme hymne. Wij kijken alvast uit om ze eens aan het werk te zien op een festivalweide!

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
InstagramLiveRecensies

Coely @ Ancienne Belgique (AB): Releaseparty tot de tweede macht

‘Ah, die van “Don’t Care”?’, hoorden we laatst toen we het over Coely hadden. Inderdaad, maar sinds vorige week heeft ze ook…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Lao Gan Ma - "The Honey Badger"

Nadat Lao Gan Ma twee jaar geleden hun debuutalbum Bolingo uitbracht, bleef het even stil rond de groep, althans zo leek het….
InstagramLiveRecensies

Father John Misty @ Ancienne Belgique (AB): De vrijzinnige predikant en zijn koor

Chloë and the Next 20th Century was als album een even grote stijlbreuk als men kon verwachten van een artiest als Father…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.