Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Poppy Ajudha – “Weakness”

We kunnen al enkele jaren spreken over een vernieuwde Britse muziekscène, waarin genres zoals jazz, soul, r&b herontdekt worden. Culturen clashen en nieuwe klanken worden gecreëerd. Tot deze generatie getalenteerde muzikanten kunnen we onder meer Tom Misch, Mahalia, Ezra Collective, Jorja Smith, Moses Boyd, Pip Millett en Loyle Carner rekenen. Ook de Londense Poppy Ajudha schrikt niet terug voor de uitdaging om de conventionele grenzen van muziek te verleggen. Dat is duidelijk hoorbaar in haar ep FEMME uit 2018 en in de single “Love Falls Down” uit 2017. De artieste liet nog niets weten over de mogelijke release van een debuutalbum, iets waar we dus waarschijnlijk nog even op zullen moeten wachten.

Met haar single “Weakness” en de bijhorende muziekvideo uit eigen bedrijf zet Poppy Ajudha het jaar fris in. Het Flamenco ritme maakt de muziek aantrekkelijk voor het grote publiek en ze doet dit zonder haar kenmerkende jazzgeluid los te laten. Hoewel het lied in eerste instantie een uitgelaten en vrolijke schijn heeft, is het alles behalve dat. De muzikante zingt over liefde zonder controle, volledig overgelaten aan de grillen van de ander. Een gevoel dat je vreest maar waar je ook naar verlangt. De Britse combineert genres, emoties en woorden en ontwikkelt zo een intieme hymne. Wij kijken alvast uit om ze eens aan het werk te zien op een festivalweide!

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle DoomCannon - "Amalgamation"

DoomCannon is de solo-artiestennaam van Londonse componist, producer en multi-instrumentalist Dominic Canning. Hij is geen onbekende achter de schermen van de bloeiende…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Thus Owls – “I Forget What I Remembered”

Thus Owls, opgericht in Stockholm en gevestigd in Montreal, is het creatieve project van Erika en Simon Angell. Hun nieuwe single “I…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Miles Kane - Change the Show (★★½): Nog niet helemaal in de goede richting

In de alternatieve muziekwereld is Miles Kane al enkele jaren een gevestigde waarde. Zo was hij als jonge twintiger in het begin…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.