Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Peenoise – “Requiem for a Milkman”

© Thomas Sweertvaegher

Nog zes nachten (Of dagen? Wat maakt een ritme tegenwoordig nog uit?) slapen en de nieuwe ep van Peenoise kan ongeduldig in je brievenbus liggen wachten om haar groeven met een naald te laten bekrassen. Minder dan een jaar na woordgrap én debuutplaat Forevergem is het dan ook uiterst bevredigend om nu al nieuw materiaal ter onzer oren geworpen te krijgen. Het Evergemse trio, bestaande uit de broertjes Pinoy, schippert immers tussen blauwbloedkurenloos theatraal en licht enerverende eenvoudskunst. Ook het opbouw- en afbraakwerk op “Again” speelde een intrigerend spel tussen deze twee. Met “Requiem for a Milkman” lijkt de band zijn elan van meesterlijk materiaal verder te zetten en misschien zelfs wel te overtreffen.

De pisgeluidige broeders klinken op “Requiem for a Milkman” namelijk even perfect voor de sugar rush die volgt uit je dagelijkse portie midnight popcorn als voor het diepe dal dat je na die piek zal bereiken. Opnieuw – pun intended – begeven we ons in de unieke verkaveling van het Peenoise-dorp, in een wijk waar de melkboer nog vol trots ronddwaalt, maar wel dagelijks de teloorgang van zijn vak moet aanschouwen. Het bevreemdende samenspel tussen gitaar, minimale drums, resonerende electronica en hoge ‘oe’-klanken wekt een betoverende sfeer op. Na wat het einde leek, volgt nog een onverwacht staartje dat de weemoedige vrede van de band perfect samenvat.

Facebook / Bandcamp

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsRecensies

Peenoise - Headwalking (★★★★): Pinoy, Peenoise, Peenice

In het Oost-Vlaamse Evergem wordt vanzelfsprekendheid ruimschoots overboord gegooid. Het onconventionele muzikale talent van de broers Cesar, Gilles en Titus Pinoy kent…
Nieuwe singles

Nieuwe single Peenoise - "Again"

Forevergem, het debuut waarop de broertjes Pinoy op een existentiële tweesprong tussen enerzijds onheilspellende oneindigheid en anderzijds inherente warmte bungelden, heeft nog geen…
AlbumsRecensies

Peenoise - Forevergem (★★★★½): Mysterieus minimalisme

In 2019 werd de eerste editie van nieuw muziekconcours Sound Track gehouden en daar kwam heel wat nieuw Belgisch talent bovendrijven. Een…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.