Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Peenoise – “Requiem for a Milkman”

© Thomas Sweertvaegher

Nog zes nachten (Of dagen? Wat maakt een ritme tegenwoordig nog uit?) slapen en de nieuwe ep van Peenoise kan ongeduldig in je brievenbus liggen wachten om haar groeven met een naald te laten bekrassen. Minder dan een jaar na woordgrap én debuutplaat Forevergem is het dan ook uiterst bevredigend om nu al nieuw materiaal ter onzer oren geworpen te krijgen. Het Evergemse trio, bestaande uit de broertjes Pinoy, schippert immers tussen blauwbloedkurenloos theatraal en licht enerverende eenvoudskunst. Ook het opbouw- en afbraakwerk op “Again” speelde een intrigerend spel tussen deze twee. Met “Requiem for a Milkman” lijkt de band zijn elan van meesterlijk materiaal verder te zetten en misschien zelfs wel te overtreffen.

De pisgeluidige broeders klinken op “Requiem for a Milkman” namelijk even perfect voor de sugar rush die volgt uit je dagelijkse portie midnight popcorn als voor het diepe dal dat je na die piek zal bereiken. Opnieuw – pun intended – begeven we ons in de unieke verkaveling van het Peenoise-dorp, in een wijk waar de melkboer nog vol trots ronddwaalt, maar wel dagelijks de teloorgang van zijn vak moet aanschouwen. Het bevreemdende samenspel tussen gitaar, minimale drums, resonerende electronica en hoge ‘oe’-klanken wekt een betoverende sfeer op. Na wat het einde leek, volgt nog een onverwacht staartje dat de weemoedige vrede van de band perfect samenvat.

Facebook / Bandcamp

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
2022FeaturesInstagramUitgelicht

De 30 beste Belgische singles van 2022

Al wie Dansende Beren volgt, weet dat we dagelijks een hele reeks aan artikels over singles publiceren. Meestal dienen deze nummers als…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Peenoise - "View in the Light"

Het Evergemse Peenoise blijft in de schaduwen van de Belgische muziekindustrie kruipen om gaandeweg enkelingen te overtuigen van hun capaciteit om geniale…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles Annie Hamilton - "Again" & "All The Doors Inside My Home Are Slamming Into One Another"

Echt heel bekend is Annie Hamilton niet, maar het ziet ernaar uit dat de Australische zangeres een gooi doet naar de titel…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.