Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Derby Motoreta’s Burrito Kachimba – “Gitana”

Als een ziedende stier zit hij je geduldig aan te kijken, wachtend op het perfecte moment om zichzelf te lanceren. Plotseling, na een bijna versmachtende anticipatie, ontploft hij. Geen enkele toreador geeft hij de kans om te ontsnappen. Roerloos en naar adem happend blijf je achter. Het stierengevecht in kwestie is, je kon het al raden, de nieuwe single van Derby Motoreta’s Burrito Kachimba (van een mondvol gesproken) “Gitana”, na Alas Del Mar en El Valle, de derde single van hun tweede studioalbum, de opvolger van hun debuut Derby Motoreta’s Burrito Kachimba.

De Sevillianen brengen, voor wie ze nog niet kent, een mengelmoes van King Gizzard and the Lizard Wizard (zie The New Gizz uit hun eerste album) en SLIFT, al zou het zonde zijn om hun kunnen daartoe te beperken. Met gierende riffs en dreigende drums in een Spaans-Arabisch jasje slepen ze je als luisteraar moeiteloos mee door het schijnbaar psychedelische Sevilla. Bovendien slagen ze er in de twee-en-een-halve minuut durende intro feilloos in een bijna huiveringwekkende sfeer te creëren dankzij het samenspel tussen leadzanger Dandy Piranha, die waarschijnlijk de beste artiestennaam in de gehele muziekindustrie heeft, en de steeds prominenter wordende drums. Afsluiten doen ze met een stukje dat wat wegheeft van deathmetal. Gewoon, omdat het kan.

Het is dus duidelijk dat de creativiteit van de Sevillianen nog niet is opgedroogd. Grote stilistische veranderingen zijn er niet, maar dat wil zeker niet zeggen dat ze hun limiet bereikt hebben. Als we “Gitana” dus mogen geloven, wordt het nieuwe album eentje om reikhalzend naar uit te kijken. Wanneer dat er komt is nog niet bekend, maar dat het er komt, staat wel al vast.

Facebook / Instagram

 

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles Saveus - "Church Full of Bad Men" & "Bloodmoney"

Saveus geldt als een van de grootste talenten in de Deense muziekscene. Martin Hedegaard won op zijn vijftiende de eerste editie van…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Pond - 9 (★★★★): Dansbare stortvloed aan grooves en ritmes

Het negende album van de Australische psychedelischerockband Pond heet heel toepasselijk gewoon 9. Laat je niet misleiden door deze voor de hand…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single White Lies - "As I Try Not To Fall Apart"

Het was van 2019 geleden dat White Lies met nieuw materiaal op de proppen kwam, toen het vijfde album Five op de…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.