Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Derby Motoreta’s Burrito Kachimba – “Gitana”

Als een ziedende stier zit hij je geduldig aan te kijken, wachtend op het perfecte moment om zichzelf te lanceren. Plotseling, na een bijna versmachtende anticipatie, ontploft hij. Geen enkele toreador geeft hij de kans om te ontsnappen. Roerloos en naar adem happend blijf je achter. Het stierengevecht in kwestie is, je kon het al raden, de nieuwe single van Derby Motoreta’s Burrito Kachimba (van een mondvol gesproken) “Gitana”, na Alas Del Mar en El Valle, de derde single van hun tweede studioalbum, de opvolger van hun debuut Derby Motoreta’s Burrito Kachimba.

De Sevillianen brengen, voor wie ze nog niet kent, een mengelmoes van King Gizzard and the Lizard Wizard (zie The New Gizz uit hun eerste album) en SLIFT, al zou het zonde zijn om hun kunnen daartoe te beperken. Met gierende riffs en dreigende drums in een Spaans-Arabisch jasje slepen ze je als luisteraar moeiteloos mee door het schijnbaar psychedelische Sevilla. Bovendien slagen ze er in de twee-en-een-halve minuut durende intro feilloos in een bijna huiveringwekkende sfeer te creëren dankzij het samenspel tussen leadzanger Dandy Piranha, die waarschijnlijk de beste artiestennaam in de gehele muziekindustrie heeft, en de steeds prominenter wordende drums. Afsluiten doen ze met een stukje dat wat wegheeft van deathmetal. Gewoon, omdat het kan.

Het is dus duidelijk dat de creativiteit van de Sevillianen nog niet is opgedroogd. Grote stilistische veranderingen zijn er niet, maar dat wil zeker niet zeggen dat ze hun limiet bereikt hebben. Als we “Gitana” dus mogen geloven, wordt het nieuwe album eentje om reikhalzend naar uit te kijken. Wanneer dat er komt is nog niet bekend, maar dat het er komt, staat wel al vast.

Facebook / Instagram

 

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

45 posts

About author
I am the egg man. They are the egg men. I am the walrus. Goo goo g'joob.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsFeatured albumsRecensies

King Gizzard & the Lizard Wizard - Butterfly 3000 (★★★★): Alle (synth)kleuren van de regenboog

King Gizzard & the Lizard Wizard is het soort band waar het zelfs al een cliché is om te vermelden hoeveel albums…
FeaturesInterviewsUitgelicht

Interview Butch Vig (Garbage): ‘Dit album zal veel mensen pisnijdig maken, maar dat kan ons geen zak schelen'

Zijn naam is te bewonderen op albums van Nirvana, Foo Fighters, Green Day en Smashing Pumpkins, de producerhoed van levende legende Butch…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Paul Weller - Fat Pop (★★★½): Nog steeds even stijlvol

Paul Weller is één van de officieuze ambassadeurs van de klassieke Britse popcultuur. De zestiger is dan ook al enkele decennia actief…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.