Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Derby Motoreta’s Burrito Kachimba – “Gitana”

Als een ziedende stier zit hij je geduldig aan te kijken, wachtend op het perfecte moment om zichzelf te lanceren. Plotseling, na een bijna versmachtende anticipatie, ontploft hij. Geen enkele toreador geeft hij de kans om te ontsnappen. Roerloos en naar adem happend blijf je achter. Het stierengevecht in kwestie is, je kon het al raden, de nieuwe single van Derby Motoreta’s Burrito Kachimba (van een mondvol gesproken) “Gitana”, na Alas Del Mar en El Valle, de derde single van hun tweede studioalbum, de opvolger van hun debuut Derby Motoreta’s Burrito Kachimba.

De Sevillianen brengen, voor wie ze nog niet kent, een mengelmoes van King Gizzard and the Lizard Wizard (zie The New Gizz uit hun eerste album) en SLIFT, al zou het zonde zijn om hun kunnen daartoe te beperken. Met gierende riffs en dreigende drums in een Spaans-Arabisch jasje slepen ze je als luisteraar moeiteloos mee door het schijnbaar psychedelische Sevilla. Bovendien slagen ze er in de twee-en-een-halve minuut durende intro feilloos in een bijna huiveringwekkende sfeer te creëren dankzij het samenspel tussen leadzanger Dandy Piranha, die waarschijnlijk de beste artiestennaam in de gehele muziekindustrie heeft, en de steeds prominenter wordende drums. Afsluiten doen ze met een stukje dat wat wegheeft van deathmetal. Gewoon, omdat het kan.

Het is dus duidelijk dat de creativiteit van de Sevillianen nog niet is opgedroogd. Grote stilistische veranderingen zijn er niet, maar dat wil zeker niet zeggen dat ze hun limiet bereikt hebben. Als we “Gitana” dus mogen geloven, wordt het nieuwe album eentje om reikhalzend naar uit te kijken. Wanneer dat er komt is nog niet bekend, maar dat het er komt, staat wel al vast.

Facebook / Instagram

 

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Related posts
LiveRecensies

Roadburn 2022 (Dag 3): Dynamiekverschillen

Roadburn Festival heeft een duidelijke missie: de metalwereld ontdoen van alle clichés waaronder het verstikt. Metal blijft helaas heel erg vaak in…
AlbumsFeatured albumsRecensies

King Gizzard & The Lizard Wizard - Omnium Gatherum (★★★½): Smeltkroes van Gizzgedaantes

Elf jaar geleden intussen maakte de wereld kennis met King Gizzard & The Lizard Wizard, toen nog een vriendengroep uit Melbourne wiens…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single King Gizzard & the Lizard Wizard - "Kepler-22b"

Daags nadat Australisch collectief King Gizzard & the Lizard Wizard met de voeten speelde van elke influencer onder de Californische zon op…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.