Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Rooftop J – “Mando”

© CPU- Willem Devriendt

Bruggeling Rooftop J en zijn muzikale sparring partner Yung offender zochten voor “Mando” inspiratie in buitenaardse oorden. “Mando” refereert naar The Mandalorian, de nieuwste Star Wars-serie. Met “Mando” blikt Rooftop J voor de laatste keer terug op 2020.

Hoewel 2020 op zijn zachtst gezegd woelig was, is “Mando” dat niet. De intro is dromerig en na wat samples en een beat tag komt Rooftop J’s vocale machine op gang. ‘Gotta give them what they need / I shall proceed / yes indeed’, klinkt het zelfzeker. De dromerige trapbeats, die wel vaker in zijn nummers terugkomen, gaan vlotjes samen met de vocale kwaliteiten van Rooftop J. Zijn nummers zijn niet eentonig, maar meeslepende en speelse creativiteitsbommetjes zijn het ook niet. Eens buiten de eigen lijntjes kleuren kan heus geen kwaad. De kwartfinalist van Humo’s Rock Rally 2020 is met “Mando” ondertussen al aan zijn zestiende nummer toe. Met een album of ep waarop hij al zijn muzikaal talent tentoonstelt, zou hij al heel wat steviger in zijn schoenen staan en zou de doorbraak net dat tikkeltje harder lonken.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

42 posts

About author
Jasper luistert, leest en schrijft.
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Finale Humo's Rock Rally @ Ancienne Belgique (AB Ballroom): Diversiteit ten top

Een cheque ter waarde van 10.000 euro en een eeuwige paragraaf in de vaderlandse geschiedenisboeken, dat is de inzet van ‘de moeder…
Muzieknieuwtjes

BLUAI wint Humo's Rock Rally 2022!

De snelste weg naar de top is in het Belgische muzieklandschap nog steeds die via winst in een van onze prestigieuze muziekwedstrijden….
InstagramLiveRecensies

Sound Track: Selectieronde 10/10 @ Cactus Muziekcentrum (Brugge)

Terwijl de skaters buiten aan het Cactus Muziekcentrum in Brugge nog duchtig op hun bek gingen, trapte de eerste West-Vlaamse voorronde van…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.