Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Abel Ghekiere – “Love Supreme”

We hebben allemaal wel eens noodgedwongen stilgezeten deze afgelopen maanden, maar Abel Ghekiere, een jonge Antwerpenaar, deed dat al muziekmakend en -smakend. Dat bracht op, want vandaag mogen we “Love Supreme,” de eerste single van zijn opkomend debuutalbum voor het verdwijnt, en daarna, degusteren. Die titel klinkt best weemoedig, maar dat is ook meer dan terecht. Ghekiere vertelt ons in zijn composities over verdriet, de herinneringen aan zijn verloren vader en het zoeken naar troost.

Het nummer zet in met een paar field recordings. Daar horen we een vaderstem enkele door jongeren soms gevreesde vragen stellen. ‘Hebde een lief?’ en ‘wat gade later worden?’, maar vooral: ‘Vertelt eens iets over u!’ Ghekiere vertelt ons dan maar wat, op zijn eigen manier. Rustige, warme tonen sijpelen door onze muziekinstallaties en het lijkt alsof we in een oude herinnering worden meegtrokken. Het stuk is zacht maar bewegend en slaagt er in zijn oprecht minimalisme in de luisteraar een verhaal te brengen. We kijken dan ook uit naar het hele verhaal, dat als album uitkomt in maart.

47 posts

About author
Streep™
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe Single Crossbeat - "Nighthawks"

Dries Merre, Frederik Van Melle, Manou Maerten, Sten Sundahl en Lander de Vreese, dat zijn de vijf Gentenaren die Crossbeat vormen. Ze…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Driftwood - "Counterattack"

De alternatieve band Driftwood wist ons al te overtuigen met hun debuutalbum en nu laten ze weer een nieuwe single op ons…
FeaturesInterviewsUitgelicht

Interview Absynthe Minded: ‘Tot “Envoi” moesten we het hebben van optredens’

Op 9 april kwam Saved Along the Way – The Best of Absynthe Minded uit. Een plaat met 16 van de beste…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.