Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Abel Ghekiere – “Love Supreme”

We hebben allemaal wel eens noodgedwongen stilgezeten deze afgelopen maanden, maar Abel Ghekiere, een jonge Antwerpenaar, deed dat al muziekmakend en -smakend. Dat bracht op, want vandaag mogen we “Love Supreme,” de eerste single van zijn opkomend debuutalbum voor het verdwijnt, en daarna, degusteren. Die titel klinkt best weemoedig, maar dat is ook meer dan terecht. Ghekiere vertelt ons in zijn composities over verdriet, de herinneringen aan zijn verloren vader en het zoeken naar troost.

Het nummer zet in met een paar field recordings. Daar horen we een vaderstem enkele door jongeren soms gevreesde vragen stellen. ‘Hebde een lief?’ en ‘wat gade later worden?’, maar vooral: ‘Vertelt eens iets over u!’ Ghekiere vertelt ons dan maar wat, op zijn eigen manier. Rustige, warme tonen sijpelen door onze muziekinstallaties en het lijkt alsof we in een oude herinnering worden meegtrokken. Het stuk is zacht maar bewegend en slaagt er in zijn oprecht minimalisme in de luisteraar een verhaal te brengen. We kijken dan ook uit naar het hele verhaal, dat als album uitkomt in maart.

79 posts

About author
Streep™
Articles
Related posts
AlbumsRecensies

LũpḁGangGang - Urban Detox (★★★½): Jonge wolven met grootse plannen

Vooraleer er nog maar sprake was van LũpḁGangGang speelden Anton, Miel, Lena en Rob samen in een coverband, waarin ze de funk en…
LiveRecensies

50 Cent @ Sportpaleis: Met de nostalgici in da club

50 Cent, een van de meest beruchte hiphopartiesten sinds de eeuwwisseling, was gisteren na vier jaar afwezigheid nog eens in ons land….
InstagramLiveRecensies

Chet Faker @ OLT Rivierenhof: Goedgekeurde gedaante

Chet Faker (fka Nick Murphy (fka Chet Faker) (fka Nick Murphy (fka Chet Faker))). Zo ziet een summiere schets van de gedaanteverwisselingen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.