Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single It It Anita – “Ghost”

It It Anita

© Titouan Massé

It It Anita is een hoog aangeschreven naam in ons klein Belgenlandje in de nog kleinere noiserockscene. Deze band is vaak een referentie als we naar dit genre in België willen wijzen en daar is wel degelijk een reden voor: kwaliteit. It It Anita is er steeds in geslaagd om zijn eigen ding te doen en dat dan nog eens in een dansbaar jasje te steken. De mensen die hen ooit live bezig zagen, weten dat ze op deze muziek niet kunnen stilstaan.

Twee maanden geleden kwam de nieuwe single “Cucaracha” aan en al snel bleek dat het kort en krachtig was met een hitgevoeligheid die net iets meer was dan voorheen. Vandaag krijgen we een heel ander gezicht te zien van de band. “Ghost” is trager en er zit zelfs een beetje stoner in het refrein. Toch is het absoluut wel een weg die we kunnen smaken. Het nummer is ook wat meer uitgesponnen en die sfeer misten we wat op de vorige single. De gitaren staan bijgevolg ook meer dan juist afgestemd. De rustige brug halverwege zorgt voor de juiste balans, zodat er in de laatste minuut weer stevig gebeukt kan worden en we kunnen eindigen met een climax van jewelste.

De kracht die het nummer uitstraalt, doet de traagheid volledig vergeten. Op 2 april komt Sauvé uit en als de balans ergens tussen deze twee nummers ligt, dan wordt het een heerlijke plaat die ongetwijfeld onze eindejaarslijstjes zal halen.

Facebook

Ontdek meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Ghost op Graspop Metal Meeting 2023

In Dessel gaan ze het verlengde weekend in met een gloednieuwe naam voor Graspop Metal Meeting. Het festival breidde recent officieel uit…
LiveRecensies

It It Anita @ Ancienne Belgique (AB Club): Kortrijkse en Luikse wafelijzers op onze muil

It It Anita lijkt wel de naam van een system administrator die op het werk af en toe eens langskomt om de…
InstagramLiveRecensies

Ghost @ Vorst Nationaal: Hoogmis in Vorst

Wanneer een band beschreven wordt als een mengelmoes tussen Metallica en ABBA, weet je dat er je iets gek of geniaal te…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.