InstagramNieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Première: Nieuwe single Chloë Nols – “Sky High”

© Francis Vanhee

Binnen het Creative Europe-programma lanceerde de EU een nieuw project: Introspection Music Experience. Drie non-profitorganisaties, waaronder de Belgische vzw KAOS, zetten hun schouders onder het verhaal dat muzikanten en componisten samenbrengt om taboes te doorbreken. Door een wisselwerking tussen personen met en zonder een psychische kwetsbaarheid proberen ze de kloof beetje bij beetje kleiner te maken. Een van de artiesten die geselecteerd werd voor dit project is de Brusselse zangeres Chloë Nols. Haar nummer “Sky High” zweeft ergens tussen dreampop en ambient.

Een ambient tapijtje vormt de intro van het ingetogen nummer dat de hele tijd voelt als een warm dekentje over je schouders. De vocalen van Nols hebben een kalmerend effect op de luisteraar en laten je even wegdrijven naar een veilige plek. Hier merk je dat de thematiek van het Introspection Music Experience-project verweven zit in alle elementen van “Sky High”, zo geven de strijkers in het nummer het geheel een extra emotionele lading. In de bridge klinkt Nols kwetsbaarder dan ooit waarna een elektronisch geluid de ruimte vult en we voorzichtig opstijgen naar een dromerige wereld vol donzige wolken, een plek waar je altijd tot rust kan komen.

De oorspronkelijke plannen, namelijk een album, een internationale tour en een documentaire moeten (lichtjes) herzien worden. Toch is er naar aanloop van het slotevenement in Museum Dr. Guislain (25/02), tevens met Chloë, nog wat te beleven. Zo zal Chloë Nols op 29 januari samen met psychoanalyticus en professor klinische psychologie Abe Geldhof een debatavond houden vanuit museum Dr Guislain onder de noemer KAOS TALKS.

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

650 posts

About author
Dansende Beer met een hart voor Scandinavische popmuziek, sad girl music (lees: Phoebe Bridgers) en Franstalige dingen.
Articles
Related posts
AlbumsRecensies

BETWEEN FRIENDS - garage sale (★★★): Elektronische heruitvinding

Een van de dingen waar die Covid-lockdowns wél goed voor waren, was de heropleving van bedroompop. Artiesten konden niet langer in de…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Lo Moon – I Wish You Way More Than Luck (★★★): Existentiële reis

Aan het begin van deze tot nu toe druiligere lente, zorgt pscyhpopband Lo Moon voor wat verfrissing met I Wish You Way…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Melanie De Biasio - Il Viaggio (★★★★½): Verpletterende koortsdroom

Wanneer Melanie De Biasio een nieuw teken van muzikaal leven geeft, schuiven wij naar het puntje van onze stoel. Sinds de Waalse…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.