Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Skegss – “Valhalla”

© David Herington

Skegss zegent ons opnieuw met verse muziek, deze keer met een Scandinavische titel. De single “Valhalla” is de vierde in een reeks singles waarmee ze in korte tijd op de proppen kwamen. Via deze weg komen we stilletjes aan meer te weten over hun tweede album, dat Rehearsal genoemd werd. Er wordt met argusogen uitgekeken naar 26 maart, wanneer ze Rehearsal in zijn volle glorie aan het grote publiek zullen voorstellen. Hoe komt het nu dat een Australisch bandje zoveel belangstelling kan opwekken? Wel, dat komt door het ijzersterke debuutalbum My Own Mess dat ze ons in 2018 nalieten. Hiermee wist de band ver buiten Australië faam te vergaren. Zo ver zelfs dat ze tijdens de laatste editie de toeschouwers van Pukkelpop mochten verblijden met hun komst.

Op “Valhalla” doet Skegss wat ze het beste doen: het loslaten van opzwepende en melodieuze gitaarmuziek. Terwijl de tekst eerder eenvoudig is, blijft het nummer na een eerste luisterbeurt al hangen als een vlieg in een spinnenweb! Het resultaat is een heerlijke skatepunksingle die aanzet tot het laten groeien van lang haar en het drinken van goedkoop pilsbier met een verrukt gevoel van je-m’en-foutisme. Met deze release zijn we er weer een stukje zekerder van dat Rehearsal een waardige opvolger wordt voor My Own Mess, wat ons bijzonder gelukkig stemt. Wij kijken alvast uit naar 26 maart, wanneer de plaat vol zonnig gitaarwerk wordt uitgebracht!

Instagram / Facebook

https://open.spotify.com/track/2KKyeOCbAKKJ9qk7Ycb7Wn?si=TZrQfx9pTr-YgYltfE-uiA

Ontdek meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Frank Turner - "Haven't Been Doing So Well"

In het Britse hardcorepunkmilieu is Frank Turner al lang geen onbekend gezicht meer. De punker met het peperkoeken hart startte zijn carrière…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Joe & the Shitboys - "Manspredator"

Bisexuele veganistische shitpunks uit de Faeröer-eilanden. Meer hoef je eigenlijk niet te weten om exact te raden waar Joe & the Shitboys voor staat….
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single TV Priest - "Lifesize"

TV Priest is klaar voor ronde twee. De Britse punkband sloeg met debuutplaat Uppers voorbije februari de concurrentie al bijna knock-out, maar…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.