Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Teenage Fanclub – “I’m More Inclined”

Gisteren was er slecht nieuws voor de fans van Teenage Fanclub: De release van hun album Endless Arcade werd uitgesteld naar 30 april door onverziene omstandigheden. Maar sommigen weten slecht nieuws beter te brengen dan anderen; Je deelt een klap uit om direct daarna te zalven. En zie daar: een dag later laten ze hun nieuwste single los op de wereld: “I’m More Inclined”.

“I’m More Inclined” brengt Teenage Fanclub op zijn best met het luchtige geluid van gitaren ondersteund door een gestage dreun van drums en een orgel die net boven de oppervlakte uitsteekt. Het geheel wordt afgemaakt met een aanstekelijk nineties refrein waar de pure toewijding van afspat: ‘I didn’t find religion. I never needed to. I’m more inclined to put my faith in you.’

Raymond McGinley verklaarde onlangs dat “I’m More Inclined” de sessies voor Endless Arcade een vliegende start gaf. Toen de band begon te werken aan nieuwe muziek, verklaarde Norman Blake direct: ‘Ik heb al een song volledig klaar.’ Hij speelde het voor de band en ze vonden het allen geweldig. De toon was gezet en het gaf hen de energie om Endless Arcade in een strak tempo af te werken.

Dat we dus nog even moeten wachten op Endless Arcade is een kleine domper op de feestvreugde. Ondertussen kunnen we ons dus verwarmen aan deze “I’m More Inclined”. Eerder verschenen ook al de singles “Home” (November) en werd “Everything Is Faling Apart” reeds in 2019 uitgebracht. Na vijf jaar wachten worden de fans dus stilaan ongeduldig om Endless Arcade eindelijk te kunnen beluisteren. Het wordt tevens voor de Schotten het eerste album zonder mede-oprichter en bassist Gerard Love die in 2018 de band verliet.

Facebook / Website

Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsRecensies

Teenage Fanclub – Endless Arcade (★★★): Mooi, maar iets te braaf

De Schotten van Teenage Fanclub zijn terug met ondertussen al hun twaalfde album. Het is de eerste plaat in vijf jaar en…
FeaturesMuzieknieuwtjes

55 albums om naar uit te kijken in april en mei

Het eerste kwartaal van 2021 loopt ten einde en de lente is eindelijk in het land. Ook de muziekwereld lijkt weer helemaal…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Teenage Fanclub - "Home"

Teenage Fanclub bewijst zichzelf al dertig jaar een stabiele speler in het veld van de warm-ironische alternatieve rock. De band scoorde in…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.