Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Teenage Fanclub – “Home”

Teenage Fanclub bewijst zichzelf al dertig jaar een stabiele speler in het veld van de warm-ironische alternatieve rock. De band scoorde in 1991 met Bandwagonesque en veranderde sindsdien opvallend weinig aan hun sound. Speelstijl en tekst verloren door de jaren wel ietwat aan assertiviteit, maar de goeie gitaren, straightforward melodieën en sterke hooks bleven. Vijf jaar na het positief onthaalde Here kondigt het vijfkoppige Schotse ensemble nu hun elfde langspeler, Endless Arcade, aan, die in maart 2021 verschijnen zal. Na “Everything is Falling Apart” is “Home” de tweede single.

Endless Arcade wordt het eerste album zonder oprichter Gerard Love, die de band verliet in 2018. Diens afwezigheid zorgt klaarblijkelijk niet voor grote schisma’s in de ideologie van Teenage Fanclub: met “Home” levert de band een typische track af die lichtvoetig gecomponeerd is en zoals vaak een refrein bezit dat gemakkelijk blijft hangen – enkel de meerstemmigheid lijkt fletser te klinken dan anders. De single doet op die manier denken aan een hele hoop andere TF-nummers, in het bijzonder aan een brave versie van het steengoede “Its’s All In My Mind”, het openingsnummer van Man-Made uit 2005. Meer dan enkele jaren en platen geleden vind je in “Home” ook weer invloeden van The Byrds terug, die vaak als associatie ten tonele gevoerd werden in de debuutjaren van TF.

“Home” is een goede track die de uitzonderlijke duurzaamheid van Teenage Fanclub bevestigt. Stiekem hopen we dat Endless Arcade nog ergens een beetje uit de bocht gaat en verrast op een manier die mèèr dan goed is, maar voor nu zijn we even gerust.

Endless Arcade verschijnt op 5 maart 2021. Teenage Fanclub kondigde reeds voorzichtig een Europese tour aan in het voorjaar.

Facebook / Website

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Teenage Fanclub - Nothing Lasts Forever (★★★½): Een bedachtzame reflectie op tijdloze klanken

In een wereld waarin muzikale trends komen en gaan als de wind, blijft Teenage Fanclub een baken van tijdloosheid en muzikale geleerdheid….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Teenage Fanclub - "Foreign Land"

Teenage Fanclub, de Schotse indierockband die al decennia lang muzikale juweeltjes aflevert, behoeft eigenlijk geen introductie meer. Hun tijdloze single “The Concept”…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Phantom Booth - "The World Outside My Door"

Pssst. Je hebt het niet van ons, maar dit bandje zou zomaar aan het begin van iets moois kunnen staan. Niet dat…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.