Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

De vijf van “Den Beir” (18 januari – 24 januari)

Er verschijnen wekelijks heel wat nieuwe liedjes, waarvan slechts een klein deel een recensie krijgt. De rest blijft vaak onbeschreven, zeker wanneer het om minder bekende artiesten gaat. Met De vijf van “Den Beir” schenken we met plezier elke week aandacht aan vijf nummers die je volgens ons niet over het hoofd mag zien, ook al zijn ze van acts die nog geen groot publiek wisten te bereiken. We bundelen alle nummers waarover we schrijven in een leuke afspeellijst op Spotify, en ook voor de volgende vijf artiesten is daar een plaatsje voorzien.

Finn Harry – “Murder”

Al jaren schrijft en produceert Finn Harry zijn eigen nummers, maar toch bleef het lange tijd wachten op een eerste nummer van het allround talent. De teasers op zijn social media beloofden alvast veel goeds en met debuutsingle “Murder” lost hij de verwachtingen dan ook meteen in. Het nummer ontstond volledig in eigen regie en is het resultaat van lang sleutelen en componeren. “Murder” is toegankelijk en blijft snel hangen, terwijl de grungy gitaren toch ook voor een wat lekkere ruwheid zorgen. Een veelbelovende start waar zowel de jonge alsook de oudere generaties van zullen smullen.

PONY – “Couch”

Zeven jaar geleden werd PONY opgestart in Toronto en nu is de tijd eindelijk rijp voor hun debuutplaat. De grungy power pop formatie rond Sam Bielanski brengt op 9 april TV Baby uit en daar stuurden ze deze week een tweede voorbode van de wereld in. Op het hapklare “Couch” weet de groep te boeien met een aardige portie energie en overgave waardoor je al snel mee bent met het verhaal van PONY. Ook al is wat ze ons op “Couch” voorschotelen nu niet meteen heel vernieuwend, toch weet PONY wel te overtuigen met een strak geluid en een goede melodielijn.

Slow Corpse – “Every Little Thing’

Volgende week verschijnt met Bite Your Tong alweer de tweede plaat van het Amerikaanse duo Slow Corpse. De twee vormen al sinds 2015 een muzikaal tweetal en zijn sindsdien alleen maar gegroeid. Met de ‘moeilijke’ tweede in het vooruitzicht losten ze deze week op de valreep nog het nummer “Every Little Thing”. Met warme elektronische klanken en een dromerige gitaarlijn spelen ze misschien wel wat op veilig, maar dat weerhoudt ons niet om een klein danspasje te plaatsen op het deuntje. Productioneel zit “Every Little Thing” ook behoorlijk goed in mekaar en daarom zijn we ook zeer benieuwd of ze die lijn vrijdag kunnen doortrekken op Bite Your Tong.

DijahSB – “Throw That Back”

Voor DijahSB keren we graag nog even terug naar Toronto, want ook hen bracht een nieuw nummer. Als zwart non-binaire persoon in een door mannen gedomineerde hiphopwereld, is DijahSB een welgekomen verademing die voor velen ook een inspiratie kan zijn. De afgelopen maanden heeft die een groeiende fanbase kunnen opbouwen die DijahSB deze week trakteerde op een nieuw nummer. “Throw That Back” is alweer een lekker bouncend en laidback nummer waarin DijahSB zich andermaal etaleert als een van de spannendste acts die Canada momenteel te bieden heeft.

toast – “i’ve been calling”

De muziekwereld wordt tegenwoordig gedomineerd door jonge muzikanten die vanuit hun slaapkamer de wereld weten te veroveren. Ook toast uit Lakeland (VS) heeft de afgelopen jaren in zijn eigen vier muren al heel wat nummers gemaakt en vervolgens uitgebracht op het wereldwijde web. Met “i’ve been calling” trapte hij deze week zijn muzikaal jaar op gang met een lo-fi indierocknummer. Het nummer is mooi geboetseerd en mooi gelaagd waardoor er echt een leuke sfeer gecreëerd wordt. Dat noemen ze nu eens het jaar geslaagd inzetten.

Dansen Dansen

Wulflock – “Rampant”

Draai die volumeknop al maar wat de hoogte in, want Wulflock loste nog eens een nieuw nummer. De Belg is in de bass-scene stilaan een gerespecteerde naam aan het worden en brengt met “Rampant” nog een nummer uit op het toonaangevende Crucast label. Het grimmige randje is intussen zowat zijn handelsmerk geworden en kan natuurlijk niet ontbreken op zijn nieuwe knaller. De drop is lekker vunzig zoals zich dat hoort en zal de underground clubs doen daveren als deze weer open zijn.

1421 posts

About author
Luistert veel naar muziek!
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
FeaturesNieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

De vijf van "Den Beir" (5 april - 11 april)

Er verschijnen wekelijks heel wat nieuwe liedjes, waarvan slechts een klein deel een recensie krijgt. De rest blijft vaak onbeschreven, zeker wanneer…
FeaturesNieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

De vijf van “Den Beir” (1 maart – 7 maart)

Er verschijnen wekelijks heel wat nieuwe liedjes, waarvan slechts een klein deel een recensie krijgt. De rest blijft vaak onbeschreven, zeker wanneer…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

De vijf van “Den Beir” (15 februari – 21 februari)

Er verschijnen wekelijks heel wat nieuwe liedjes, waarvan slechts een klein deel een recensie krijgt. De rest blijft vaak onbeschreven, zeker wanneer…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.