Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Sabrina Carpenter – “Skin”

Het zat er aan te komen: na het succes van Olivia Rodrigo’s monsterhit “drivers license” en Joshua Bassetts matige intermezzo “Lie Lie Lie“, is nu ‘that blonde girl’ zelf aan het woord. Fans speculeerden al lange tijd dat Olivia Sabrina Carpenter vermeldde, die nu al dan niet in een relatie is met Joshua – Olivia’s ex. (Kan je nog volgen?) Sabrina laat nu op haar nieuwste single (en eerste release onder het grote Island Records) haar ongezouten wederwoord horen. Normaal gezien beoordelen wij muziek hier niet op haar showbizzgehalte, maar “Skin” is zo ondergedompeld in dit tienerdrama dat we er niet langer omheen kunnen.

‘Maybe we could have been friends / If I met you in another life.’ Sabrina windt geen doekjes om haar afkeer van Olivia. ‘You can try to get under my skin / While hе’s on mine’ is een genadeloos gemene steek waarmee de jonge popzangeres heel wat insinueert, maar ze probeert zichzelf wel te rechtvaardigen. ‘You been tellin’ your side / So I’ll be tellin’ mine.’ Het wringt echter dat Sabrina niet echt haar kant van het verhaal doet. Ze geeft af op de vier jaar jongere, bedroefde Olivia. Is Sabrina dan de slechterik in dit verhaal? Is Olivia wel zo onschuldig als ze laat blijken? Is dit allemaal één grote publiciteitsstunt?

Het zou er allemaal niet toe mogen doen. Wat telt, is dat Sabrina (opnieuw) een heel mooi popnummer heeft uitgebracht. Haar glasheldere stem wordt op “Skin” gedragen door een stuwende, aanstekelijke beat, en wat er allemaal achter schuilt, is niet van belang. Toch hopen we stiekem dat er volgende vrijdag nog een nummer verschijnt over dit dispuut. Misschien laat Joshua wel opnieuw van zich horen, en deze keer met een interessanter lied dan “Lie Lie Lie”?

Facebook / Instagram / Twitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

176 posts

About author
Ik vond geluk in een roze donut.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Olivia Rodrigo - "deja vu"

Nog maar 18 jaar is ze en toch heeft Olivia Rodrigo al wereldwijd een onvergetelijke indruk gemaakt. Niemand had dan ook verwacht…
FeaturesInterviewsUitgelicht

Interview Joshua Bassett: 'Mijn volgende nummer kan wel eens disco zijn'

Op 12 maart bracht Joshua Bassett zijn eerste ep uit. Tienerharten wist hij al langer te veroveren met zijn prestaties in High…
AlbumsRecensies

Joshua Bassett - Joshua Bassett (★★★): Oprechtheid met een vleugje pit

Joshua Bassett staat vooral bekend als de jongen over wie “Drivers License” geschreven is, maar hij is veel meer dan alleen dat….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.