Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Lancey Foux – “Steelo Flow”

Dat de Britse bodem zeer vruchtbaar is voor de groei van talentvolle rappers is al lang geen geheim meer. De lokale grime- en drillscene scheert hoge toppen, maar ook steeds meer buitenbeentjes vinden de weg naar de hitlijsten. Grote kanshebber om bij dit selecte kransje te horen is de 25-jarige extravagante vaportrapper uit Oost-Londen Lancey Foux. Zijn geluid wordt wel eens vergeleken met Amerikaanse supersterren Young Thug en Playboi Carti, maar daar trekt de Londenaar zich niks van aan. Bovendien kan hij beide heren tegenwoordig tot zijn fans rekenen, mede dankzij zijn meest succesvolle laatste project FRIEND OR FOUX. Met vijf albums, en samenwerkingen met onder andere Skepta en Lil Gnar reeds op zak, is het hopen op een project dat hem dat laatste zetje richting top zal geven. Nadat eerder al leadsingle “Poison” met Bakar werd losgelaten op de wereld, krijgen we nu ook de tweede track “Steelo Flow” te horen.

Voor deze single kon Lancey rekenen op zijn vaste beatmaker en landgenoot Jay Trench. Die zorgt met een zweverige baslijn, stevige drums en onrustige synths voor een drukke, ongemakkelijke sfeer waar ‘Psyke’ helemaal op tekeer kan gaan. Lancey gebruikt zijn unieke, in autune gedrenkte, stemgeluid als een instrument, en pakt uit met zijn futuristische flows en melodieën. Dat de track vernoemd is naar het modemerk van een vriend, hoeft geen verrassing te zijn. De 25-jarige Brit schept op over hoe hij iedereen voor is met zijn unieke stijl, en met de videoclip als bewijsstuk slaagt hij er met verve in om ons te overtuigen.

Wanneer Lancey’s volgende album LIFE IN HELL uitkomt is voorlopig nog onbekend, maar wij staan alvast op de eerste rij!

Instagram / Twitter / Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

36 posts

About author
Soms Blue, Altijd Pink. 24/7 muziek aan het luisteren, kijk maar!
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Camila Cabello - "I LUV IT" (feat. Playboi Carti)

Camila Cabello is een Cubaans-Amerikaanse popster. Ze ging in 2016 verder als soloartieste na vier jaar in de meidengroep Fifth Harmony te…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Skepta - "Gas Me Up (Diligent)"

Skepta kan je gerust bestempelen als een van de steunpilaren van de UK Rapscene. Als baanbreker beïnvloedde hij een hele hoop nakomelingen…
AlbumsFeatured albumsRecensies

21 Savage - american dream (★★★★): Smaakpalet aan stijlen met eigenwijze flows

Het is eindelijk zover; na zes jaar wachten is 21 Savage er met een nieuw soloalbum. Hoewel hij regelmatig samenwerkt met grote…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.