Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Youri Lentjes – “Aid Kid”

Youri Lentjes is niet nieuw in de muziekscene. Hij was finalist in het tv-programma De beste singer-songwriter van Nederland in 2014, en heeft sindsdien in zijn thuisland al in zalen als Paradiso en Melkweg mogen spelen. In 2016 moest hij echter noodgedwongen zijn muziekcarrière on hold zetten toen zijn vader ernstig ziek werd. Om hem te helpen trok hij terug naar de plaats waar hij opgroeide. In deze periode schreef hij over het verliezen van een dierbare en het terugkijken op een jeugd vol donkere gedachten.

“Aid Kid” is de eerste single van het album ex messiah, waar hij toen aan werkte. Omdat Lentjes instond voor de zorg voor zijn vader had hij geen tijd om naar de studio te trekken. Het hele album, dit nummer inclusief, is dus opgenomen én geproducet op zijn iPhone. Youri zegt zelf geïnspireerd te zijn geweest door artiesten als Daniel Johnston, Nick Cave en Beck, maar ons doet het toch ook denken aan Queens of the Stone Age. 

Naar onze mening komt Youri Lentjes hier met een sterk nummer dat erg blijft hangen. Het verschil met de dingen die hij maakte in zijn singer-songwriterperiode is als dag en nacht. “Aid Kid” toont dat hij een enorme evolutie in de positieve zin heeft doorgemaakt. De volledige plaat komt uit op 8 maart, de verjaardag van zijn vader. Wij kijken er alvast naar uit.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Pearl Jam – “Wreckage”

Pearl Jam reikt over generaties heen en denkt nog niet aan stoppen. Eddie Vedder gaat dan misschien niet meer in de stellingen…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single High Fade - “The Jam”

Oh, wat zijn we fan van High Fade. Harry Valentino (gitaar/zang), Oliver Sentance (bas) en Calvin Davidson (drums/zang) hebben elk een kop…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Nick Cave & Warren Ellis - "Song for Amy"

Binnenkort verschijnt er een nieuwe plaat van Nick Cave & The Bad Seeds, maar dat weerhoudt de zanger er niet van om…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.