Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single August Burns Red – “Standing In The Storm”

© CPU – Nathan Dobbelaere

August Burns Red mag stilaan toch beschouwd worden als een constante meerwaardefactor in de metalcorescene. Sinds 2003 draait deze band al mee en met de regelmaat van de klok brengen ze nieuw materiaal uit. Tussen dit grote aanbod zitten enorme hoeveelheden aan kwalitatief materiaal, maar af en toe wordt de bal flink misgeslagen. Met de vele covers die ze uitbrengen, dreigt af en toe het syndroom van ‘plat commercialisme’. Toch heeft deze band genoeg aan eigen nummers om in de categorie kwalitatieve metalcore bovenaan te staan.

Zo was er in 2020 de goede nieuwe plaat Guardians en de overbodige kerstjingle All I Want For Christmas Is You. Die laatste plaat zullen we maar op hun christelijke inspiratie steken zeker. “Standing In The Storm” is eigenlijk een nummer dat Guardians niet haalde en eigenlijk een B-kantje was. Maar kijk, dat B-kantje is alles waar August Burns Red voor staat. Voorzichtig en rustig uit de startblokken startend, neemt al snel de dubbele bassdrum en de snelheid toe. Ook de schreeuw klinkt na verloop intenser. Halverwege het nummer zit er nog een gepast intermezzo en dat zorgt voor een leuke balans.

August Burns Red verrast met een extraatje van hoogstaande kwaliteit. Het zal wel niet in het concept gepast hebben, want dit nummer had muzikaal probleemloos op Guardians gekund.

Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Architects - "Curse"

Dat Architects toegankelijker is dan ooit, bewees de groep afgelopen januari wel tijdens zijn passage in de Lotto Arena. Het concert van…
InstagramLiveRecensies

Paaspop 2024 (Festivaldag 1): Kleine bui, veel vertier

De paasklokken luiden ook dit jaar het festivalseizoen mee op gang. In het oergezellige Schijndel opende Paaspop haar deuren voor tienduizenden festivalgangers…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single While She Sleeps - "TO THE FLOWERS"

While She Sleeps blijft ons verrassen. De groep brengt op 15 maart zijn zesde album SELF HELL uit en tot nu toe weten…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.