Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single August Burns Red – “Standing In The Storm”

© CPU – Nathan Dobbelaere

August Burns Red mag stilaan toch beschouwd worden als een constante meerwaardefactor in de metalcorescene. Sinds 2003 draait deze band al mee en met de regelmaat van de klok brengen ze nieuw materiaal uit. Tussen dit grote aanbod zitten enorme hoeveelheden aan kwalitatief materiaal, maar af en toe wordt de bal flink misgeslagen. Met de vele covers die ze uitbrengen, dreigt af en toe het syndroom van ‘plat commercialisme’. Toch heeft deze band genoeg aan eigen nummers om in de categorie kwalitatieve metalcore bovenaan te staan.

Zo was er in 2020 de goede nieuwe plaat Guardians en de overbodige kerstjingle All I Want For Christmas Is You. Die laatste plaat zullen we maar op hun christelijke inspiratie steken zeker. “Standing In The Storm” is eigenlijk een nummer dat Guardians niet haalde en eigenlijk een B-kantje was. Maar kijk, dat B-kantje is alles waar August Burns Red voor staat. Voorzichtig en rustig uit de startblokken startend, neemt al snel de dubbele bassdrum en de snelheid toe. Ook de schreeuw klinkt na verloop intenser. Halverwege het nummer zit er nog een gepast intermezzo en dat zorgt voor een leuke balans.

August Burns Red verrast met een extraatje van hoogstaande kwaliteit. Het zal wel niet in het concept gepast hebben, want dit nummer had muzikaal probleemloos op Guardians gekund.

Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
FeaturesInstagramInterviewsUitgelicht

Interview Fit For A King: 'We willen mensen aantrekken om dieper in ons muziekarchief te graven'

Er zijn reeds twee maanden verstreken sinds The Path, het nieuwste album van Fit For A King, werd gelanceerd. De Amerikaanse band…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Moments - "Out Of Sight"

Moments is een Belgisch metal/hardcore combo dat zijn roots vooral terugvindt in het Kempense Tessenderlo. Dat Moments een band is waar we…
AlbumsRecensies

Fit For a King - The Path (★★★½): Knallende behoedzaamheid

Fit For a King is een van de bands die deze maand met trots een nieuw album lanceren. We hebben twee jaar…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.