Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Première: Nieuwe single Warped Dreamer – “Golden Geek Award”

© Guy Kokken

‘Uitbreken’, niet zomaar een woord in 2021. Het is een gevoel, een intens verlangen dat actueler is dan ooit. Het kwartet van Warped Dreamer neemt het werkwoord wel heel letterlijk en heeft het zich volledig eigen gemaakt. Ze treden genregewijs buiten hun oevers, en ook wij worden warm aangemoedigd om mee de sprong in het diepe te nemen. Daarnaast reduceren ze rijksgrenzen tot slechts een begrip, aangezien het geheel een Belgisch-Noorse cocktail is. Die smaakt elke keer anders, want het collectief is dol op improviseren en buiten de lijntjes kleuren, al vormen toetsen van jazz en electronica wel de basisingrediënten.

Vijf jaar na hun debuutalbum Lomahongva komt opvolger Live at Bimhuis, verwijzend naar de legendarische Amsterdamse concertzaal die naam maakt in Nederland en bij uitbreiding in het hele experimentele muziekcircuit. Net als alle andere nummers op de plaat, werd ook “Golden Geek Award” tijdens een optreden à l’improviste ingeblikt, al zou je dat van deze krachttoer niet zeggen. Niet alleen de muzikale zoektocht, maar ook de durf, de ongeremdheid en de spanningswisselingen laten je ruim zes minuten verdwalen in een eclectische trip. Is je honger na dit smakelijke voorgerecht nog niet gestild? Op 26 februari zal je pas echt in hogere sferen kunnen vertoeven, want dan brengt Warped Dreamer de volledige trip uit.

 

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Dean Blunt - "Rinsed" (feat. TYSON)

Dean Blunt is een van de meest mysterieuze figuren in de muziekwereld. Fans die zich verdiepen in zijn discografie, constateren al snel…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Lunar Noon - “The Rain”

De in San Francisco gevestigde Lunar Noon brengt met “The Rain” een eclectische, prikkelende tweede single uit. De muziek van Michelle Zheng,…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Zeal & Ardor - "Golden Liar"

Het Zwitsers-Amerikaanse Zeal & Ardor is het ultieme bewijs dat metalmuziek, vijftig jaar na haar bestaan, innoverend kan blijven. De groep rond…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.