Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Lunar Noon – “The Rain”

Lunar Noon

De in San Francisco gevestigde Lunar Noon brengt met “The Rain” een eclectische, prikkelende tweede single uit. De muziek van Michelle Zheng, zoals de artiest daadwerkelijk heet, valt moeilijk in een genre hokje te plaatsen, wat ook goed terug te zien is aan de rits uiteenlopende artiesten waar ze haar inspiratie uit haalt. Zo geeft ze aan dat ze zich onder andere door Sufjan Stevens, SZA, Hiatus Kaiyote en Claude Debussy heeft laten beïnvloeden. Op 18 februari zal haar eerste album Symbolic Creature uitgebracht worden. Hiervoor werkte ze voornamelijk vanuit haar eigen appartement en kreeg ze veelal online ook hulp van andere artiesten. Met deze single heeft ze onze belangstelling in ieder geval meer dan te pakken.

Het nummer zit tjokvol met invloeden van verschillende stijlen. Zo horen we een mengelmoesje tussen jazz, Latijns-Amerikaanse ritmepatronen, oosterse invloeden, electronica en pop. En dit zonder dat het allemaal te warrig gaat klinken. Het is juist een mooi klinkend geheel waarin al deze verschillende invloeden subtiel te hoor worden gebracht. Ook aan instrumenten is er geen gebrek. Zo valt het op dat er een grote rol is weggelegd voor de accordeon en voegt bijvoorbeeld de contrabas enorm veel body toe. Ook qua stem is het geen alledaagse invulling, daar we gedurende het gehele liedje twee vrouwelijke stemmen te horen krijgen. Dit zorgt ervoor dat het geheel een mystiek randje heeft. “The Rain” is in ieder geval een single waarin je bij elke nieuwe luisterbeurt weer wat nieuws hoort. Het enige minpunt is dat het te kort is, wat er tegelijkertijd voor zorgt dat we nog nieuwsgieriger zijn naar het nieuwe materiaal dat eraan staat te komen.

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

21 posts

About author
Trommels, trommels en nog eens trommels.
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Coely @ Ancienne Belgique (AB): Releaseparty tot de tweede macht

‘Ah, die van “Don’t Care”?’, hoorden we laatst toen we het over Coely hadden. Inderdaad, maar sinds vorige week heeft ze ook…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Ellie Goulding - "By The End Of The Night"

Ellie Goulding zette gedurende enkele jaren de hitlijsten in vuur en vlam met nummers als “Burn” en “Love Me Like You Do“….
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Natalie Jane - "seeing you with other girls"

Natalie Jane wist al heel wat te bereiken in haar korte carrière, ook al is ze slechts achttien jaar. Ze deed mee…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.