Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Lunar Noon – “The Rain”

Lunar Noon

De in San Francisco gevestigde Lunar Noon brengt met “The Rain” een eclectische, prikkelende tweede single uit. De muziek van Michelle Zheng, zoals de artiest daadwerkelijk heet, valt moeilijk in een genre hokje te plaatsen, wat ook goed terug te zien is aan de rits uiteenlopende artiesten waar ze haar inspiratie uit haalt. Zo geeft ze aan dat ze zich onder andere door Sufjan Stevens, SZA, Hiatus Kaiyote en Claude Debussy heeft laten beïnvloeden. Op 18 februari zal haar eerste album Symbolic Creature uitgebracht worden. Hiervoor werkte ze voornamelijk vanuit haar eigen appartement en kreeg ze veelal online ook hulp van andere artiesten. Met deze single heeft ze onze belangstelling in ieder geval meer dan te pakken.

Het nummer zit tjokvol met invloeden van verschillende stijlen. Zo horen we een mengelmoesje tussen jazz, Latijns-Amerikaanse ritmepatronen, oosterse invloeden, electronica en pop. En dit zonder dat het allemaal te warrig gaat klinken. Het is juist een mooi klinkend geheel waarin al deze verschillende invloeden subtiel te hoor worden gebracht. Ook aan instrumenten is er geen gebrek. Zo valt het op dat er een grote rol is weggelegd voor de accordeon en voegt bijvoorbeeld de contrabas enorm veel body toe. Ook qua stem is het geen alledaagse invulling, daar we gedurende het gehele liedje twee vrouwelijke stemmen te horen krijgen. Dit zorgt ervoor dat het geheel een mystiek randje heeft. “The Rain” is in ieder geval een single waarin je bij elke nieuwe luisterbeurt weer wat nieuws hoort. Het enige minpunt is dat het te kort is, wat er tegelijkertijd voor zorgt dat we nog nieuwsgieriger zijn naar het nieuwe materiaal dat eraan staat te komen.

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

21 posts

About author
Trommels, trommels en nog eens trommels.
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

FLETCHER @ Ancienne Belgique (AB Ballroom): Overtroffen verwachtingen en een podium bezaaid met bh's

De 28-jarige Cari Elise Fletcher zorgde gisteravond voor een onvergetelijke passage in de Ancienne Belgique. Ze kon rekenen op een extatisch publiek,…
AlbumsRecensies

Monsta X - SHAPE OF LOVE (★½): Het wachten niet waard

Het nieuwe mini-album Shape Of Love van Monsta X werd op 26 april de wijde wereld in gezonden. Het gebeurt zelden, maar…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Debuutsingles Supershy - "Happy Music" & "Something on My Mind"

Dat de Britse Tom Misch zowel achter de knoppen als op het podium een fenomeen is, staat buiten kijf. Dat bewees hij…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.