Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Retro Future – “Blank Jack”

Wie heeft er nu een motivatiepsycholoog nodig als je Retro Future hebt? Blijf in je kot en jaag gewoon “Blank Jack” door je luidsprekers: een snoeiharde mix van EDM en progressive metal, waarna je er weer voor een tijdje tegen kan. Het nummer begint met een EDM-opbouw die niet mag ontbreken op elke zichzelf respecterende, illegale rave. Na een minuut barsten de progressive gitaren en drums los. En dat gaat hard. Pas 2,5 minuut later mogen we even naar adem happen, waarna Derek Sherinian (ex-Dream Theater) de boel aan flarden soloot (Is dat een werkwoord? Vanaf nu wel dan.)

Nu, mocht je totaal niet weten wie Retro Future is, dan is dat volledig normaal. Op het moment van schrijven hebben ze op Spotify 21 maandelijkse luisteraars. Is het dan zo waanzinnig slecht? Nee, natuurlijk niet. Het zijn gewoon Japanners. Je weet dat zij het meeste gereserveerde volk ter wereld zijn. Hun site bestaat alleen in het Japans en vermeldt twee groepsleden, een man (drums) en een vrouw (keyboards), met hun Japanse naam én hun bloedgroep. Na het inschakelen van een privédetective komen we te weten dat de jonge vrouw Mio Nakamura heet. De beknopte Engelse bio op de site van hun platenmaatschappij helpt ons een beetje verder. Retro Future vertrekt van progressive, hard rock en metal, waarna ze elementen van EDM inbouwen. Dat leidt al snel tot een soort instrumentaal Dream Theater, maar dan in de versie van een op hol geslagen videogame. Die gastsolo van Derek Sherinian is dan ook geen toeval.

Op hun YouTube-kanaal lezen we nog meer Japans, maar gelukkig vinden we er ook een pak video’s. We ontdekken nummers die niet op Spotify staan, een optreden tijdens een of andere rockrally en meer van die rare, gekke dingen die de reden zijn waarom we zo van Japan houden. Meer dan de moeite waard om wat te gaan grasduinen en dit duo te ontdekken, dus. Wat moet je anders doen in je kot, hè?

Website / YouTube

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Liquid Tension Experiment – “The Passage Of Time”

Metalfans staan er niet meteen om bekend dat ze makkelijk in hun broek pissen. Maar toen Liquid Tension Experiment op 14 december…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Hinds & CHAI - "United Girls Rock ‘n’ Roll Club"

Hinds is een vierkoppige Spaanse rockband die, na hun naamsverandering van Deers naar Hinds in 2015, nog meer girlpower schreeuwt. Samen met…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single John Petrucci – “Terminal Velocity”

Zelden werd er zo massaal van stoelen gevallen en vol ongeloof in ogen gewreven als op woensdag 8 september 2010: Mike Portnoy…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.