Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Retro Future – “Blank Jack”

Wie heeft er nu een motivatiepsycholoog nodig als je Retro Future hebt? Blijf in je kot en jaag gewoon “Blank Jack” door je luidsprekers: een snoeiharde mix van EDM en progressive metal, waarna je er weer voor een tijdje tegen kan. Het nummer begint met een EDM-opbouw die niet mag ontbreken op elke zichzelf respecterende, illegale rave. Na een minuut barsten de progressive gitaren en drums los. En dat gaat hard. Pas 2,5 minuut later mogen we even naar adem happen, waarna Derek Sherinian (ex-Dream Theater) de boel aan flarden soloot (Is dat een werkwoord? Vanaf nu wel dan.)

Nu, mocht je totaal niet weten wie Retro Future is, dan is dat volledig normaal. Op het moment van schrijven hebben ze op Spotify 21 maandelijkse luisteraars. Is het dan zo waanzinnig slecht? Nee, natuurlijk niet. Het zijn gewoon Japanners. Je weet dat zij het meeste gereserveerde volk ter wereld zijn. Hun site bestaat alleen in het Japans en vermeldt twee groepsleden, een man (drums) en een vrouw (keyboards), met hun Japanse naam én hun bloedgroep. Na het inschakelen van een privédetective komen we te weten dat de jonge vrouw Mio Nakamura heet. De beknopte Engelse bio op de site van hun platenmaatschappij helpt ons een beetje verder. Retro Future vertrekt van progressive, hard rock en metal, waarna ze elementen van EDM inbouwen. Dat leidt al snel tot een soort instrumentaal Dream Theater, maar dan in de versie van een op hol geslagen videogame. Die gastsolo van Derek Sherinian is dan ook geen toeval.

Op hun YouTube-kanaal lezen we nog meer Japans, maar gelukkig vinden we er ook een pak video’s. We ontdekken nummers die niet op Spotify staan, een optreden tijdens een of andere rockrally en meer van die rare, gekke dingen die de reden zijn waarom we zo van Japan houden. Meer dan de moeite waard om wat te gaan grasduinen en dit duo te ontdekken, dus. Wat moet je anders doen in je kot, hè?

Website / YouTube

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Black Country Communion - "Stay Free"

We hebben er lang op moeten wachten, maar Black Country Communion heeft eindelijk zijn langverwachte vijfde studioalbum aangekondigd. V verschijnt namelijk op 14…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Plini – Mirage (★★★★): Messi met een gitaar

In 2013 nam Plini zijn debuut-ep Other Things op in zijn slaapkamer. Twee jaar later speelde Marco Minneman (Joe Satriani, The Aristocrats)…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Plini - “Ember”

Hoera! Hijs de vlaggen! Hang de slingers op! En scheer je in godsnaam eens, zodat je er op je zondagse best uitziet….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.