Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Cat & Calmell – “dramatic”

Als opkomende artiest is het belangrijk om jezelf in de kijker te zetten. Cat & Calmell doen dat niet enkel met een heerlijk allitererende naam, maar ook met genadeloos aanstekelijke popmuziek. Het jonge duo uit Sydney is op het internet opgegroeid, waardoor ze Twittermemes (en dan vooral die over The Powerpuff Girls) tot hun inspiratie rekenen. Het klinkt absurder dan het eigenlijk is, want de muziek van Cat & Calmell is gewoon heel toegankelijk en herkenbaar. Dankzij de debuutsingle “dumbshit” rekenden we hen in 2020 tot beloftevolle artiesten, en het lijkt erop dat ze met het nieuwste nummer “dramatic” die belofte waarmaken.

Cat & Calmell hebben voor deze single ongetwijfeld hun mosterd bij Billie Eilish gehaald. De vibe is duister, maar toch is het nummer enorm dansbaar. De beat zit strak en de simpele gitaar wordt al snel door andere synths begeleid. De heldere stemmen van de zangeressen klinken nu eens zacht, dan weer ruw, wat past binnen het thema van het nummer. “dramatic” gaat immers over onderdrukking en hoe de vrouwen daartegen vechten, een onderwerp dat intussen niet meer uit muziek is weg te denken. Het nummer is dus allesbehalve baanbrekend of origineel, maar dat is niet altijd een vereiste. “dramatic” schudt je benen los, en dat is al wat telt.

Facebook / Instagram / Twitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

273 posts

About author
Ik vond geluk in een roze donut.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

De vijf van “Den Beir” (28 september – 4 oktober)

Er verschijnen wekelijks heel wat nieuwe liedjes, waarvan slechts een klein deel een recensie krijgt. De rest blijft vaak onbeschreven, zeker wanneer…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.