Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe singles Sweet Trip – “Walkers Beware! We Drive Into the Sun” & “Stab-Slow”

Bij het grote publiek is Sweet Trip niet zo bekend, maar gelukkig komt dankzij het internet talent makkelijker bovendrijven. De laatste jaren is het duo gegroeid tot een fenomeen in de muziekminnende hoekjes van het web en wordt hun muziek omarmd door heel veel liefhebbers. Dat hebben ze te danken aan hun uniek geluid. Zo reikt hun muziek van glitch, techno en IDM tot ambient, shoegaze en noisepop. Het is een ontzettend rijk palet dat perfect tot zijn recht komt op hun meest geliefde albums zoals velocity : design : comfort. (2003) en You Will Never Know Why (2009).

In 2013 kondigde het project rond Roberto Burgos en Valerie Cooper een voorlopig einde aan met een afscheidssingle, maar nu zijn ze helemaal terug. Zo schreven we vorig jaar over hun nieuw nummer dat verscheen op een compilatie van het Darla label en nu hebben ze nog groter nieuws. Dit voorjaar zal namelijk hun eerste album in maar liefst twaalf jaar verschijnen: A Tiny House, in Secret Speeches, Polar Equals. Hieruit lossen ze nu de single “Walkers Beware! We Drive Into the Sun” met op de B-kant “Stab-Slow”.

Eerder verklaarde Sweet Trip dat het nieuwe album qua stijl een combinatie zou zijn van hetgeen we op hun vorige platen te horen kregen. Dat lijkt deze single perfect te illustreren. Zo is “Walkers Beware! We Drive Into the Sun” een ontzettend verfijnd en vernuftig dreampopnummer met hemelse instrumentatie en zijdezachte zang. De B-kant “Stab-Slow” zet dan weer de andere kant van het duo in de verf. Hier krijgen we hun karakteristieke ambient en glitch te horen die aanleunen bij hun experimenteler werk. We zijn er zeker van dat oude en nieuwe fans het nieuwe album vol vreugde zullen ontvangen!

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Albumreviews: Beire Kort #30

Het aantal albums dat wekelijks verschijnt, is meedogenloos hoog. Daarom is het onmogelijk om alles binnen de correcte tijdspanne van een degelijke…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Sweet Trip - "In Sound, We Found Each Other"

Weinig bands weten de grenzen tussen genres uit te gommen zoals Sweet Trip dat doet. De mysterieuze groep bracht een lange tijd…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.