Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Sweet Trip – “In Sound, We Found Each Other”

Weinig bands weten de grenzen tussen genres uit te gommen zoals Sweet Trip dat doet. De mysterieuze groep bracht een lange tijd geleden enkele albums uit met soundscapes en songs die reikten van glitch, techno en IDM tot shoegaze en noise pop. Zo groeide hun album velocity : design : comfort. (2003) uit tot een veelgeprezen cultklassieker op de muziekminnende hoekjes van het internet. Tot op heden is het nog steeds een bijzonder uniek album.

In 2013 kondigde het project rond Roberto Burgos en Valerie Cooper een voorlopig einde aan met een afscheidssingle, maar nu lijkt er veel zin te zijn om terug te keren. Eind vorig jaar kondigde de groep de heruitgave aan van hun bekendste plaat samen met de boodschap dat er nieuwe muziek zou volgen. Ondertussen deelden de leden van de groep af en toe wat beeldmateriaal van hun work in progress op Instagram. Een nieuw album is er nog niet, maar een nieuw nummer is wel opgedoken. “In Sound, We Found Each Other” is een gloednieuw Sweet Trip nummer dat verscheen op de Litte Darla Has a Treat for You: Volume 30 compilatie.

Ondanks de vele jaren die gepasseerd zijn, klinkt Sweet Trip nog steeds hun originele zelve. “In Sound, We Found Each Other” is een atmosferisch maar indrukwekkend nummer dat trippy baslijnen en akoestische gitaar vereenzelvigt met etherische zang en subtiele elektronica. Op deze song lijken de opvallende glitches en noise achterwege gelaten, maar een groot gemis zijn ze niet op dit nummer. De leden achter Sweet Trip weten namelijk heel goed welke elementen ze precies nodig hebben om hun meeslepende muziek te creëren. “In Sound, We Found Each Other” nodigt alvast uit om naar de rest van de Darla compilatie te beluisteren en te dromen over een nieuw Sweet Trip album.

Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Albumreviews: Beire Kort #30

Het aantal albums dat wekelijks verschijnt, is meedogenloos hoog. Daarom is het onmogelijk om alles binnen de correcte tijdspanne van een degelijke…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe singles Sweet Trip - "Walkers Beware! We Drive Into the Sun" & "Stab-Slow"

Bij het grote publiek is Sweet Trip niet zo bekend, maar gelukkig komt dankzij het internet talent makkelijker bovendrijven. De laatste jaren…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.