Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles AFI – “Twisted Tongues” / “Escape From Los Angeles”

Het is alweer een goeie drie jaar geleden sinds we voor het laatst van AFI iets te horen kregen, met de The Missing Man-ep. Sinds de jaren negentig is AFI al bezig en waar ze vroeger nog furieuze punk maakten, is dat langzaam, maar zeker geëvolueerd naar een grootse rocksound. Iets toegankelijker, maar nog steeds met de herkenbare vocals van frontman Davey Havok. The Blood Album, de laatste plaat van AFI, dateert alweer van 2017, maar dit jaar zou er een nieuwe plaat aankomen. Met “Twisted Tongues” en “Escape From Los Angeles” lost de groep, net als bij die vorige plaat, meteen twee singles.

“Twisted Tongues” is een dreigende rocksong met een groots refrein. Zo kunnen we het kort samenvatten, maar natuurlijk is er meer. Het refrein is catchy en voelt meteen als een klassieke AFI-song aan. De rustpunten tijdens de strofes zorgen er dan weer voor dat er meer intensiteit in de volledige song kruipt. Niet meteen een wereldhit, maar wel een aangenaam liedje. Ook “Escape From Los Angeles” is zo’n nummer dat weinig emoties loswekt, maar wel iets helemaal anders is. Het is namelijk een speels popliedje met leuke synths dat dankzij Havoks vocals wel nog de nodige power krijgt. Twee erg diverse singles dus die de terugkeer van AFI richting 2021 inleiden.

Facebook / Instagram / TwitterWebsite

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

3666 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingles Lektron - "Dirty Jacks" en "She's A War"

Nu Tom Delonge terug is bij blink-182 heeft Matt Skiba terug heel wat vrije tijd om handen. Dat hij niet in een…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles AFI – “Looking Tragic" & ”Begging For Trouble"

Vorige maand was er de terugkeer van AFI met twee nieuwe singles “Twisted Tongues” en “Escape From Los Angeles”, en nu komen…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single AFI - "Get Dark"

De Amerikaanse punkrockers van AFI gaven zojuist hun nieuwste single, “Get Dark”, prijs aan de wereld. Gelijk met de single volgden de…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.