Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Ross From Friends – “Burner”

© Fabrice Bourgelle

Een van de wonderboys uit de electronicawereld is eindelijk terug met nieuwe muziek. Ross From Friends, nee dat is niet acteur David Schwimmer, veroverde enkele jaren geleden de electronische muziekscene met zijn lo-fi house beats. Op zijn debuutalbum Family Portrait uit 2018 mocht het er al ietsje steviger aan toe gaan en stak hij wat meer electronica tussen de vage housebassen waardoor het soms iets weg had van Four Tet. Vorige week kregen we ook al eens nieuwe muziek van de Brit, maar toen was het een bootleg van Madvillains “Meat Grinder” die hij online gooide na het nieuws over het overlijden van MF DOOM.

Op “Burner” gaat Ross From Friends door op zijn elan van Family Portrait en Epiphany. De diepe bas slaat ons al meteen om de oren terwijl we helemaal ingepakt worden door de opzwepende electronica. Wat eerst nog allemaal fris en vrolijk klinkt, verandert al snel in een donkere club door de komst van een duistere sub bas en chopped vocals. Helemaal op het einde laat Ross het nummer nog eens helemaal ontploffen door het opzwepende te combineren met het duistere, waardoor we nu al niet kunnen wachten om hier live op te staan dansen.

Facebook / Twitter / Instagram

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Ross from Friends - "The Daisy"

De Britse producer en dj Ross from Friends heeft veruit een van de meest originele artiestennamen. Daarbuiten heeft Felix Weatherall echter nog…
InstagramLiveRecensies

Flume @ Lotto Arena: Tot in de puntjes uitgewerkte chaos

Wie Australië zegt, zegt – na kangoeroe’s en koala’s – Flume. De dj en producer is sinds 2019 weer helemaal terug van…
LiveRecensies

Pukkelpop 2019 (Dag 3): Niet in het water gevallen

Dag drie van Pukkelpop baadde in gemiezer, maar aan diverse sets was er gelukkig ook geen gebrek. Het ging van straffe, allesvernielende…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.