Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Ross From Friends – “Burner”

© Fabrice Bourgelle

Een van de wonderboys uit de electronicawereld is eindelijk terug met nieuwe muziek. Ross From Friends, nee dat is niet acteur David Schwimmer, veroverde enkele jaren geleden de electronische muziekscene met zijn lo-fi house beats. Op zijn debuutalbum Family Portrait uit 2018 mocht het er al ietsje steviger aan toe gaan en stak hij wat meer electronica tussen de vage housebassen waardoor het soms iets weg had van Four Tet. Vorige week kregen we ook al eens nieuwe muziek van de Brit, maar toen was het een bootleg van Madvillains “Meat Grinder” die hij online gooide na het nieuws over het overlijden van MF DOOM.

Op “Burner” gaat Ross From Friends door op zijn elan van Family Portrait en Epiphany. De diepe bas slaat ons al meteen om de oren terwijl we helemaal ingepakt worden door de opzwepende electronica. Wat eerst nog allemaal fris en vrolijk klinkt, verandert al snel in een donkere club door de komst van een duistere sub bas en chopped vocals. Helemaal op het einde laat Ross het nummer nog eens helemaal ontploffen door het opzwepende te combineren met het duistere, waardoor we nu al niet kunnen wachten om hier live op te staan dansen.

Facebook / Twitter / Instagram

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Ross From Friends - "The One"

Ross From Friends, ofwel Felix Clary Weatherall, is al een kleine tien jaar aan het timmeren aan zijn elektronische muziekweg. Aanvankelijk kwamen…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Ross from Friends - Tread (★★★★): Uiterst persoonlijke gevoelstrip

Voor wie het nog niet had meegekregen: neen, Ross from Friends is niet echt het personage uit de bekende sitcom, wel het…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Ross from Friends - "Love Divide"

Over een dikke maand verschijnt Tread, het nieuwste album van Ross from Friends. De Britse producer veroverde de muziekscene met zijn lo-fi housebeats, maar…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.