Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles Taylor Swift – “right where you left me” & “it’s time to go”

2020 was op heel wat vlakken een rotjaar, maar voor de fans van Taylor Swift viel dat uiteindelijk allemaal nog wel mee. De Amerikaanse popster bracht niet één, maar twee verrassingsplaten uit en sloeg daarvoor een totaal andere weg in. Samen met Aaron Dessner van The National trok ze vol de indiefolkkaart op folklore en evermoreDat pakte de ene keer al wat beter uit dan de andere. Denk bijvoorbeeld maar aan de hit die “exile” samen met Bon Iver werd, terwijl haar samenwerking met The National al snel het etiket ‘saai’ opgeplakt kreeg. Al bij al kunnen we toch spreken over twee geslaagde projecten, maar daar blijft het dus nog steeds niet bij, want Taylor loste vandaag twee bonustracks van haar laatste plaat.

Echt verrassend klinken de nummers niet, maar dat betekent daarom niet dat ze slecht zijn. Op “right where you left me” worden we instant terug naar Taylors kampvuur gekatapulteerd. Het nummer komt traag op gang met een akoestische gitaar, maar klinkt al snel wat grootser dankzij een banjo en heel wat aanvullende synths. De Amerikaanse zelf zorgt met haar stem voor een leuke melodie en lijkt een beetje de middenweg te zoeken tussen een grootse meezinger en haar nieuwe folksound. Uiteindelijk bouwt het nummer zelfs op naar een hoogtepuntje, waarna Taylor nog wat extra emotie in het nummer propt. Uiteindelijk werd “right where you left me” zelfs nog een van de leukere nummers van evermore. Gelukkig kregen we het alsnog te horen dus!

Op “it’s time to go” gaat het er iets ingetogener aan toe. Met enkel wat begeleidende elektronica en zachte drum gaat het er bijzonder kalm aan toe. Daardoor dreigt het nummer op een manier ook al snel saai te worden, want er gebeurt niet echt iets. Na enige tijd komt er dankzij de gitaar een mini stroomversnelling, maar het lijkt niet echt de grote redder van het nummer te zijn. Uiteindelijk komen er wel nog wat blazers bij kijken, die het nummer – en dus bijgevolg ook het album – in schoonheid proberen af te sluiten, maar tegen dan zijn wij onze aandacht al lang verloren.

Twee bonustracks dus, maar dat betekent niet dat er niet nog(!) een verrassingsalbum kan aankomen. De geruchtenmolen rond een derde plaat draait in elk geval al op volle toeren.

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

734 posts

About author
't is oke.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
FeaturesMuzieknieuwtjes

Muzieknieuwtjes van de week (5 april - 11 april)

Doorheen de week verschijnt er heel wat muzieknieuws. Zoveel zelfs dat je door de bomen vaak het bos niet meer ziet. Om…
Muzieknieuwtjes

Waarom maakt Taylor Swift haar muziek opnieuw?

Soms brengt een artiest een verjaardagseditie uit van een oud album en dan wordt de originele tracklist eventueel aangevuld met enkele bonusnummers….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Taylor Swift - "Mr. Perfectly Fine"

Twee maand geleden bracht Taylor Swift met “Love Story (Taylor’s Version)” haar eerste heropgenomen lied uit en zo zal ze beetje bij…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.