Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles Kings of Leon – “The Bandit” en “100,000 People”

© CPU – Ymke Dirikx

Het wordt hoog tijd dat festivals terug tot de mogelijkheden behoren, want de favoriete band van de Rock Werchters op deze planeet is helemaal terug van weggeweest! Een dikke vier jaar na WALLS komt Kings of Leon eindelijk nog eens met nieuw materiaal boven water. Dat had allemaal veel eerder gemoeten natuurlijk, maar om de alomgekende reden werd dat allemaal even on hold gezet. Daar kwam even geleden verandering in, toen bassist Jared Followill hintte dat er snel nieuwe muziek aan zat te komen. Dat bleek niet gelogen, want sinds vorige week plaatsten onze Amerikaanse vrienden dagelijks een stukje van een nieuw nummer op hun sociale media. Groot nieuws dus, dat vandaag meteen wordt ingeleid door maar liefst twee voorproefjes “The Bandit” en “100,000 People”. Daarnaast krijgen we ook het heugelijke nieuws dat er een nieuwe plaat aankomt op 5 maart en de titel When You See Yourself zal krijgen.

Dat we zo lang moesten wachten op nieuwe muziek, maakt de band dus goed door meteen twee nieuwtjes op ons af te vuren. “The Bandit” kunnen we omschrijven als de leadsingle en van zodra frontman Caleb Followill zijn stem in het geheel smijt, hoor je dat dit weer een klassiek Kings of Leon-nummer wordt. Geen grootse gitaren zoals op hun hits, maar gewoon simpel gitaarmuziek met een herkenbaar refrein. De lijn vanuit WALLS wordt duidelijk verder getrokken, waarop de songs ook iets minimalistischer klonken. Meer americana en meer rockmuziek zonder daarbij de stadionsound nodig te hebben. Een heuse terugkeer naar de roots is het dan weer niet, daarvoor klinkt het te gepolijst.

“100,000 People” pakt het dan iets rustiger aan. In vergelijking met “The Bandit” schakelt Kings of Leon hier een versnelling lager en ligt de focus op de sfeerschepping. Na een goeie twee minuten krijgen we eindelijk iets anders te horen, waarna er enkele keren ‘you do’ wordt gezongen. Dit geeft het singletje zijn eigenheid waardoor er toch een bepaalde catchyness in kruipt. Verder bolt de single gewoon wat uit en kunnen we dit toch wel zeker omschrijven als het kleine broertje van “The Bandit”. Dat ze dit voor honderduizenden mensen live zullen spelen lijkt dan ook onwaarschijnlijk.

Kings of Leon staat komende zomer – onder voorbehoud – al op het Spaanse Mad Cool, dus de kans op een passage op een Belgisch festival behoort zeker tot de mogelijkheden!

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

3699 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Kings of Leon - Can We Please Have Fun (★★★½): Terug op het juiste spoor

De Amerikaanse rockband Kings of Leon bestaat al ruim vijfentwintig jaar en heeft gedurende die tijd de ups en downs van de…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Kings of Leon - "Nothing To Do"

Na bijna een kwarteeuw doet de naam Kings of Leon nog steeds een vonkje enthousiasme ontvlammen wanneer we die horen. Eind februari…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Kings of Leon - "Split Screen"

Het was je misschien een beetje ontgaan, maar Kings of Leon heeft zowaar nog eens een radiohit te pakken. Comebacksingle “Mustang” bracht…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.