Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Pasi – “Patrice”

‘De Oude God is op retour!’, kondigde Pasi eind vorig jaar aan. De Antwerpse rapper met Congolese roots spreekt trouwens volledig in zijn recht. Oud kan je hem intussen wel noemen en een God is hij zeker. Nu laat zijn naam misschien geen belletje meer rinkelen, maar meer dan tien jaar geleden stond Kim Nzita Vangu samen met Kevin Cloos aan de wieg van de Antwerpse hiphop. Als 2000wat en later Diamantairs bokste het duo het hiphoplabel Eigen Makelij uit de grond, waar artiesten als Tourist LeMC, Safi en Rupelsoldaten hun oorsprong vonden. Nu lijken de hoogdagen van Eigen Makelij wat achter de rug, maar dat is buiten Pasi gerekend. De ‘Afrikaanse leeuw in de Vlaamse zoo’ is terug, en Cloos staat opnieuw achter de knoppen.

Als Antwerpenaar met een verleden in ‘de Congo’ heeft Pasi heel wat te vertellen over ons koloniaal verleden. Canvasreeks Kinderen van de Kolonie liet hem inzien dat Pasi ook zijn eigen verhaal wou vertellen, waardoor hij vorig jaar al de magnifieke single “Medaille” uitbracht. Die is echter (onterecht) in alle stilte gepasseerd, iets wat hopelijk niet met het nieuwste nummer “Patrice” gaat gebeuren.

Iemand die gekend is met de Congolese geschiedenis, weet dat Patrice verwijst naar Lumumba, de eerste eerste minister van onafhankelijk Congo. Die kwam onder mysterieuze omstandigheden om het leven, iets waar Pasi in “Medaille” al op zinnespeelde. Nu voert hij net als Patrice een strijd voor de onafhankelijkheid tegen een onrechtvaardig systeem, en net als zijn voorbeeld doet hij dat niet chaotisch en anarchistisch, maar doordacht en overwogen. Goed voorbereid doet Pasi op deze single zijn plannen uit de doeken, en wij kunnen alleen maar hopen dat meer nieuwe muziek daar deel van uitmaakt.

Facebook / Instagram / Twitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

228 posts

About author
Ik vond geluk in een roze donut.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single DIKKE - "XXL" (feat. Chardy & Freddie Konings)

DIKKE is een fenomeen. Vrijwel uit het niets brak de Limburger door. Zijn debuutalbum, 130 kilo, kwam binnen op nummer één in de…
AlbumsRecensies

Pasi - Oude God (★★★½): Wijsheid komt met de jaren

Oude God is al jaar en dag een wijk in het Antwerpse Mortsel. Voor de meesten is het gewoon een treinstation, een…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Joost Hoekaf - "Shapeshifter"

‘Voor de niet wiskundigen onder jullie: da’s een driehoek met een hoekaf’, aldus Joost Hoekaf in “Stemmen uit de stad“. De creatief…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.