Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Pasi – “Patrice”

‘De Oude God is op retour!’, kondigde Pasi eind vorig jaar aan. De Antwerpse rapper met Congolese roots spreekt trouwens volledig in zijn recht. Oud kan je hem intussen wel noemen en een God is hij zeker. Nu laat zijn naam misschien geen belletje meer rinkelen, maar meer dan tien jaar geleden stond Kim Nzita Vangu samen met Kevin Cloos aan de wieg van de Antwerpse hiphop. Als 2000wat en later Diamantairs bokste het duo het hiphoplabel Eigen Makelij uit de grond, waar artiesten als Tourist LeMC, Safi en Rupelsoldaten hun oorsprong vonden. Nu lijken de hoogdagen van Eigen Makelij wat achter de rug, maar dat is buiten Pasi gerekend. De ‘Afrikaanse leeuw in de Vlaamse zoo’ is terug, en Cloos staat opnieuw achter de knoppen.

Als Antwerpenaar met een verleden in ‘de Congo’ heeft Pasi heel wat te vertellen over ons koloniaal verleden. Canvasreeks Kinderen van de Kolonie liet hem inzien dat Pasi ook zijn eigen verhaal wou vertellen, waardoor hij vorig jaar al de magnifieke single “Medaille” uitbracht. Die is echter (onterecht) in alle stilte gepasseerd, iets wat hopelijk niet met het nieuwste nummer “Patrice” gaat gebeuren.

Iemand die gekend is met de Congolese geschiedenis, weet dat Patrice verwijst naar Lumumba, de eerste eerste minister van onafhankelijk Congo. Die kwam onder mysterieuze omstandigheden om het leven, iets waar Pasi in “Medaille” al op zinnespeelde. Nu voert hij net als Patrice een strijd voor de onafhankelijkheid tegen een onrechtvaardig systeem, en net als zijn voorbeeld doet hij dat niet chaotisch en anarchistisch, maar doordacht en overwogen. Goed voorbereid doet Pasi op deze single zijn plannen uit de doeken, en wij kunnen alleen maar hopen dat meer nieuwe muziek daar deel van uitmaakt.

Facebook / Instagram / Twitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

272 posts

About author
Ik vond geluk in een roze donut.
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

ZLDR – KWETS UUR (★★★½): Amicale vinnigheid

De kans bestaat dat u tot nu toe nog nooit van ZLDR gehoord hebt. Het West-Vlaamse rapduo ontstond tijdens de coronaperiode op…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single GIJS - "Crack" (feat. Kleine Crack)

GIJS is een specialleke. De Nederlandse Antwerpenaar studeerde kleinkunst aan het conservatorium, maar zag zichzelf niet in de voetsporen van Willem Vermandere…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single BERRY - "Cool Man"

Als je de Belgische hiphopscene al een tijdje volgt, kan je niet echt meer rond BERRY heen. Maar liefst acht albums en…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.