Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Pasi – “Patrice”

‘De Oude God is op retour!’, kondigde Pasi eind vorig jaar aan. De Antwerpse rapper met Congolese roots spreekt trouwens volledig in zijn recht. Oud kan je hem intussen wel noemen en een God is hij zeker. Nu laat zijn naam misschien geen belletje meer rinkelen, maar meer dan tien jaar geleden stond Kim Nzita Vangu samen met Kevin Cloos aan de wieg van de Antwerpse hiphop. Als 2000wat en later Diamantairs bokste het duo het hiphoplabel Eigen Makelij uit de grond, waar artiesten als Tourist LeMC, Safi en Rupelsoldaten hun oorsprong vonden. Nu lijken de hoogdagen van Eigen Makelij wat achter de rug, maar dat is buiten Pasi gerekend. De ‘Afrikaanse leeuw in de Vlaamse zoo’ is terug, en Cloos staat opnieuw achter de knoppen.

Als Antwerpenaar met een verleden in ‘de Congo’ heeft Pasi heel wat te vertellen over ons koloniaal verleden. Canvasreeks Kinderen van de Kolonie liet hem inzien dat Pasi ook zijn eigen verhaal wou vertellen, waardoor hij vorig jaar al de magnifieke single “Medaille” uitbracht. Die is echter (onterecht) in alle stilte gepasseerd, iets wat hopelijk niet met het nieuwste nummer “Patrice” gaat gebeuren.

Iemand die gekend is met de Congolese geschiedenis, weet dat Patrice verwijst naar Lumumba, de eerste eerste minister van onafhankelijk Congo. Die kwam onder mysterieuze omstandigheden om het leven, iets waar Pasi in “Medaille” al op zinnespeelde. Nu voert hij net als Patrice een strijd voor de onafhankelijkheid tegen een onrechtvaardig systeem, en net als zijn voorbeeld doet hij dat niet chaotisch en anarchistisch, maar doordacht en overwogen. Goed voorbereid doet Pasi op deze single zijn plannen uit de doeken, en wij kunnen alleen maar hopen dat meer nieuwe muziek daar deel van uitmaakt.

Facebook / Instagram / Twitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

157 posts

About author
Ik vond geluk in een roze donut.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
InstagramNieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Première: Nieuwe single Al Merai – “No Deviation”

Afgelopen kerstdag bracht de Antwerpse rapper Al Merai “Growin’ up fast” uit. Dat was geen alternatief kerstliedje – daarvoor kan je terecht…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Miss Angel - "Who?!"

Net als in 2019 trakteert Miss Angel ons nog op de valreep van het jaar op een nieuwe single. Vorige keer was…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Weireldverbeteroars? - "Halfvol"

Weireldverbeteroars? is een hiphopformatie uit het West-Vlaamse Tielt. “Halfvol” is hun derde single, eerder brachten ze al de twee nummers “Kom Mor…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.