InstagramNieuwe singlesOude Bekenden

Première: Nieuwe single Stay Idle – “Adjacent Replacement”

Afgelopen oktober maakten we al kennis met Stay Idle. De Limburgse groep maakte met hun debuutsingle “So Tame” meteen indruk. Na hun passage in Humo’s Rock Rally 2020, komen de heren met “Adjacent Replacement”. De nieuwe song is donkerder dan de eerste, maar we zien weer een sterk staaltje alternatieve postpunk, of zoals zij het graag omschrijven: ‘Loeiharde garagepunk’. De thuishaven van de groep ligt zowel in Limburg als in Leuven, maar de originele garage van het vierkoppig collectief ligt nog steeds in Houthalen city.

De heren tonen nogmaals dat je met zware gitaren en wat gebrul een knappe song kan neerzetten. Vincent, Ronald, Alex en Manuel weten waar hun sterke punten liggen en verwerken die heel evenwichtig in de song. Ze spelen hard en slepen je volledig mee. Het liedje is zoals eerder al vermeld een heel stuk donkerder dan de voorgangers. Met een stevig tempo zorgt het ervoor dat je ‘je zorgen spastisch kan wegdansen, op hun rustgevende tonen’, zoals de Belgische groep het zo mooi weet te omschrijven. Rustgevend is nu niet meteen de term die we voor ogen hadden, maar je begrijpt ongetwijfeld de ironie in de beschrijving.

Het is niet zo dat de heren ons een opbouw geven. Sterk ertegenaan gaan van begin tot eind. De diepe stem past perfect op hun harde intro en wanneer ze volledig de keel openzetten, begin je spontaan mee te drummen op de beat. Een moment van rust word je haast niet gegund, maar dat is ook niet nodig om de interesse erbij te houden. Er is zoveel gaande dat je niet weet wat je het beste vind aan het nummer. Het einde wordt ietwat chaotisch, maar het is op geen enkele manier storend. Het is net wat we nodig hadden om de krankzinnigheid van het nummer volledig te appreciëren.

Belgische rock die ongetwijfeld een plaats in onze afspeellijsten verdient. Luchtgitaar of  -drums, het maakt allemaal niet uit welk denkbeeldig instrument je verkiest, maar je zal niet kunnen bedwingen op “Adjacent Replacement”.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

32 posts

About author
Ik beschouw mezelf als de visuele representatie van een tekort aan slaap en een teveel aan cafeïne.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Pandamic - "Bus"

Pandamic (niet ‘pandemic’ gelukkig, want daar hebben we even genoeg van) voelt aan als een feestje in de Verenigde Staten in het…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Bone Cutter - "How To Force Feed Your Children & Friends All Of Your Failed Ideas In 10 Decayed Steps"

Vanuit San José heten we Bone Cutter hartelijk welkom in het wereldje van de snedige gitaren, harde drums en geflipte vocalen.  Het…
AlbumsRecensies

Play Dead - Skint (★★★★): Jonge punkers die het begrepen hebben

Het zou zomaar een handleiding kunnen zijn: ‘een band starten voor dummy’s’. Vaak is je allereerste band een samenraapsel van een aantal…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.