Nieuwe singles, Ontdekkingen van "Den Beir"

Première: Debuutsingle Stay Idle – “So Tame”

Maak kennis met Stay Idle, een band die zowel Limburg als Leuven zijn thuis wil noemen. De groep begon in Houthalen, wat ze zelf omschrijven als ‘Getwood City’, en probeerde vooral via shows heel wat indruk te maken. Nadat ze vorig jaar enkele demo’s online gooiden en de finale op Sound Track in de wacht sleepten, is het met “So Tame” tijd voor een debuutsingle en niet veel later ook Vulture Culture, hun debuutplaat. Opgenomen met Thomas Valkiers, die ook al instond voor de platen van onder andere Equal Idiots, belooft dit niets anders dan geweldig te worden. “So Tame” bewijst dit ook.

Loeiharde Limburgse kelderpunk, we zouden het niet beter kunnen omschrijven dan de band zelf. “So Tame” is een geweldig catchy garagerockliedje geworden waarbij een herkenbare riff je doorheen de volledige song loodst. Met een strak tempo schiet de single meteen op gang en dit tempo blijft de groep ook aanhouden. We horen alles wat de Belgische garagescene zo cool maakt, aangevuld met een portie rock ‘n’ roll. Eens bij het refrein aanbeland heb je niets anders dan goesting om mee te brullen. Een perfect nummer voor in een vuile kroeg beplakt met bier op de vloer. Helaas is dat momenteel niet mogelijk en dus maakte de groep maar een clip om aan te tonen hoe je deze song het best in deze tijden kunt verorberen. Een betere introductie kon Stay Idle met deze “So Tame” niet maken en de tamheid die iedereen wel in zich heeft zal bij het beluisteren van deze single verdwijnen als sneeuw voor de zon. Rock on!

Facebook / Instagram

26 oktober 2020

About Author

Niels Bruwier Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief