Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Première: Debuutsingle Stay Idle – “So Tame”

Maak kennis met Stay Idle, een band die zowel Limburg als Leuven zijn thuis wil noemen. De groep begon in Houthalen, wat ze zelf omschrijven als ‘Getwood City’, en probeerde vooral via shows heel wat indruk te maken. Nadat ze vorig jaar enkele demo’s online gooiden en de finale op Sound Track in de wacht sleepten, is het met “So Tame” tijd voor een debuutsingle en niet veel later ook Vulture Culture, hun debuutplaat. Opgenomen met Thomas Valkiers, die ook al instond voor de platen van onder andere Equal Idiots, belooft dit niets anders dan geweldig te worden. “So Tame” bewijst dit ook.

Loeiharde Limburgse kelderpunk, we zouden het niet beter kunnen omschrijven dan de band zelf. “So Tame” is een geweldig catchy garagerockliedje geworden waarbij een herkenbare riff je doorheen de volledige song loodst. Met een strak tempo schiet de single meteen op gang en dit tempo blijft de groep ook aanhouden. We horen alles wat de Belgische garagescene zo cool maakt, aangevuld met een portie rock ‘n’ roll. Eens bij het refrein aanbeland heb je niets anders dan goesting om mee te brullen. Een perfect nummer voor in een vuile kroeg beplakt met bier op de vloer. Helaas is dat momenteel niet mogelijk en dus maakte de groep maar een clip om aan te tonen hoe je deze song het best in deze tijden kunt verorberen. Een betere introductie kon Stay Idle met deze “So Tame” niet maken en de tamheid die iedereen wel in zich heeft zal bij het beluisteren van deze single verdwijnen als sneeuw voor de zon. Rock on!

Facebook / Instagram

2939 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
InstagramNieuwe singlesOude Bekenden

Première: Nieuwe single Stay Idle - "Adjacent Replacement"

Afgelopen oktober maakten we al kennis met Stay Idle. De Limburgse groep maakte met hun debuutsingle “So Tame” meteen indruk. Na hun…
LiveRecensies

Sound Track: Finale Limburg @ Muziekodroom (Hasselt)

Beloftevolle acts een podium bieden en hen de juiste ondersteuning geven: het is de kern van het concept van het nieuwe kansenparcours…
FeaturesInterviewsUitgelicht

Sound Track: 7 vragen, 45 finalisten

De finales van het gloednieuwe kansenparcours Sound Track zitten eraan te komen. We zagen 136 bands aan de slag in de selectierondes…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.