Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Madlib & Four Tet- “Hopprock”

Begin december kregen we het heugelijke nieuws te horen dat er een nieuw Madlib album zit aan te komen, waarvoor hij samenwerkte met niemand minder dan Four Tet. Deze aankondiging werd vergezeld door het minimalistische “Road of the Lonely Ones” en dat Madlib – Sound Ancestors ergens deze maand zou verschijnen. In de tussentijd kregen we met Parallel ook nog eens een gloednieuw Four Tet album, maar ook het droevige nieuws van het overlijden van Madlibs Madvillain maatje, MF DOOM bereikte ons. Of het album een ode wordt aan DOOM, is niet geweten aangezien Madlib graag op de vlakte blijft.

“Hopprock” opent meteen met de gekende elektronische geluidjes van Four Tet die worden vergezeld door een donkere viool. Het is pas na een dikke minuut dat het nummer echt start, nadat een computerstem ons duidelijk maakt dat er nog 24 minuten opnametijd over is (misschien een hint naar de lengte van het album). Net als op de vorige single krijgen we weer een vaag, repetitief drumlijntje dat wordt bijgestaan door een funky baslijn. Om meer diepte aan het geheel te geven, voegden de twee producers er nog wat verknipte stemmen aan toe. We omschreven “Road Of The Lonely Ones” als een perfecte soundtrack voor sombere winterdagen en “Hopprock” is hier juist het tegenovergestelde van. Starten doet het redelijk melancholisch, maar verder wordt het echt een nummer om na te genieten op een zwoele zomeravond. We zijn alvast benieuwd naar wat het duo nog meer voor ons in petto heeft met Madlib – Sound Ancestors.

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify!

 

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles Four Tet - "Mango Feedback" & "Watersynth"

We bevinden ons op dit eigenste moment middenin de zomer zonder restricties. Een hele opluchting voor alle dansbenen die het twee jaar…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Loyle Carner - "Georgetown" (feat. John Agard)

Loyle Carner is zo’n artiest die niet extreem bekend is, maar binnen zijn genre wel op een gigantische aanhang kan rekenen. De…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single KH – “Looking at Your Pager”

Four Tet draait al meer dan twintig jaar mee in de muziekwereld en switcht daarbij tussen allerhande aliassen. 00110100 01010100 en ⣎⡇ꉺლ༽இ•̛)ྀ◞…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.