Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Madlib & Four Tet- “Hopprock”

Begin december kregen we het heugelijke nieuws te horen dat er een nieuw Madlib album zit aan te komen, waarvoor hij samenwerkte met niemand minder dan Four Tet. Deze aankondiging werd vergezeld door het minimalistische “Road of the Lonely Ones” en dat Madlib – Sound Ancestors ergens deze maand zou verschijnen. In de tussentijd kregen we met Parallel ook nog eens een gloednieuw Four Tet album, maar ook het droevige nieuws van het overlijden van Madlibs Madvillain maatje, MF DOOM bereikte ons. Of het album een ode wordt aan DOOM, is niet geweten aangezien Madlib graag op de vlakte blijft.

“Hopprock” opent meteen met de gekende elektronische geluidjes van Four Tet die worden vergezeld door een donkere viool. Het is pas na een dikke minuut dat het nummer echt start, nadat een computerstem ons duidelijk maakt dat er nog 24 minuten opnametijd over is (misschien een hint naar de lengte van het album). Net als op de vorige single krijgen we weer een vaag, repetitief drumlijntje dat wordt bijgestaan door een funky baslijn. Om meer diepte aan het geheel te geven, voegden de twee producers er nog wat verknipte stemmen aan toe. We omschreven “Road Of The Lonely Ones” als een perfecte soundtrack voor sombere winterdagen en “Hopprock” is hier juist het tegenovergestelde van. Starten doet het redelijk melancholisch, maar verder wordt het echt een nummer om na te genieten op een zwoele zomeravond. We zijn alvast benieuwd naar wat het duo nog meer voor ons in petto heeft met Madlib – Sound Ancestors.

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify!

 

Dit vind je misschien ook leuk:
2021FeaturesInstagramUitgelicht

De 50 beste albums van 2021

2021 was wederom niet het makkelijkste jaar uit ons bestaan, maar de constante bleef gelukkig wel dat er ook in coronatijden heel…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Freddie Gibbs - “Gang Signs” (feat. ScHoolboy Q)

Er zijn van die rappers die door de gemiddelde hiphopliefhebber op handen gedragen worden en door de mainstream compleet genegeerd worden. Freddie…
AlbumsRecensies

Madlib - Sound Ancestors (★★★★½): Reis door muzikale hersenspinsels

Madlib is een van de, zo niet de meest legendarische producer van de afgelopen 25 jaar. Hij startte zijn carrière in de…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.