Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Madlib & Four Tet – “Road Of The Lonely Ones”

Madlib staat al lang niet meer aan het begin van zijn carrière. Begin jaren ’90 kwam de Amerikaanse producer voor het eerst piepen met zijn hiphop groep Lootpack. Enkele jaren later releasete hij onder het alias Yesterday’s New Quintet een jazzalbum, maar ook daar waren de hiphop-invloeden nooit ver weg. In de jaren die volgden, werkte Madlib samen met heel wat grote hiphop artiesten waaronder Freddie Gibbs, Kanye West en Mac Miller. Het aantal releases waar deze man in de voorbije 25 jaar zijn stempel op drukte, is gewoon niet meer bij te houden. Nu lijkt het tijd voor een nieuw project, want voor zijn nieuwe release werkte Madlib intensief samen met producer Four Tet. De twee knutselden in de afgelopen jaren Madlib’s nieuwe album Madlib – Sound Ancestors bijeen, dat begin 2021 uitkomt. Daar krijgen we nu met “Road Of The Lonely Ones” een eerste single van.

Voor deze eerste single lijken ze het best minimalistisch aan te pakken. Verwacht je deze keer niet aan de fijnzinnig uitgekiende beats van Four Tet of oldschool hiphop vibes van Madlib. Aan de hand van een akoestische gitaar en een repetitief drumlijntje, dat gespeeld lijkt op een drumstel dat al twintig jaar op Madlib’s zolder staat, bouwen de twee een nieuwe muzikale identiteit. Dat geheel wordt aangevuld met een hoge falsettostem en zeemzoete achtergrondvocals. Diezelfde ingrediënten gebruikt het duo nog enkele keren om op en af te bouwen, maar echt spannende bochten maakt het nummer niet. Maar dat hoeft ook niet altijd, want met “Road Of The Lonely Ones” hebben Madlib en Four Tet wél een melancholische soundtrack voor sombere winterdagen als deze geschreven.

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify!

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Your Old Droog - "DBZ" (feat. Denzel Curry & Method Man)

Your Old Droog is een atypische rapper. Bekendheid is niet aan hem besteed, marketing laat hem koud en de mainstream is de…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Four Tet - "Daydream Repeat"

Four Tet is een naam die al wel langer hoge toppen scheert binnen de wereld van de elektronische muziek, maar het is…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Fred again.. & Brian Eno - Secret Life (★★★): In trance

Iets meer dan een jaar geleden stond Fred again.. nog in een nipt uitverkochte Orangerie in de Botanique. Een concert dat tot…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.