Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single You Me At Six – “Adrenaline”

© CPU – Toon Miermans

Binnen exact twee weken brengt You Me At Six album numero zeven uit. De Britse band kennen de meesten wellicht nog van hun nummer één album Cavalier Youth uit 2014, maar de band kon met de daaropvolgende albums niet meer aanknopen aan dat succes. Met SUCKAPUNCH slaat het vijftal, dat al sinds 2004 meedraait, nu nieuwe wegen in. De band presenteerde zich op de eerste singles van SUCKAPUNCH van een iets stevigere kant waarbij ze hun bombastische rockgeluid aanvullen met elektronische klanken. Op “Adrenaline” klinkt de band jammer genoeg als een mindere schaduw van zichzelf.

You Me At Six stelt toch ietwat teleur op “Adrenaline”. De band probeerde duidelijk nieuwe elementen in te bouwen in het nummer, maar vergat desondanks origineel en overtuigend uit de hoek te komen. De strofes zijn van matige makelij en trekken het nummer steeds weer naar beneden. Ook het refrein bezorgt ons geen kick en voelt dan ook aan als een flauwe poging om toch nog wat leven in het nummer te pompen (denk aan bands als Imagine Dragons). Naar het einde toe komt er dan toch nog wat meer schot in de zaak, maar het tij kan de Britse band niet meer keren. “Adrenaline” ontbreekt het aan opwinding en aan verrassingseffect waardoor we met een lege maag achterblijven.

Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1815 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Pukkelpop vult affiche aan met Osees, You Me At Six, The Aces, Mother Mother en meer!

Je moet jezelf altijd blijven overtreffen, moeten ze bij Pukkelpop gedacht hebben. Vorige week dropte het festival maar liefst zeventien nieuwe namen…
InstagramLiveRecensies

You Me At Six @ Trix (Club): Interactieve show met gillende gitaren

Hoewel You Me At Six ondertussen al bijna vijftien jaar meedraait in de muziekscene, lijkt er nog lang geen einde aan te…
AlbumsFeatured albumsRecensies

You Me At Six - Truth Decay (★★★½): Oorspronkelijke sound, versie 2023

De fans hebben wat geduld moeten hebben: problemen met de vinylproductie stelden de release van You Me At Six’ achtste album twee…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.