Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Trapped Ants – “2020”

Je moet maar een beginnende muzikant zijn in 2020. Optredens worden afgelast, opnamesessies worden verhinderd en je moet vanop afstand je relatie met je publiek proberen te onderhouden. Niet simpel, en het Vlaamse duo Trapped Ants kan erover meespreken. Dit jaar brachten Niels en Alexander een debuut-ep uit waar duidelijk heel wat werk en liefde in was gekropen, maar een releaseparty bleef uit. Buiten een gezellig optreden voor onze Winterslaapsessies konden de jongens nergens anders terecht. Gelukkig lieten ze het hoofd niet hangen, want net op de valreep van dit (rot)jaar verschijnt er een nieuwe single.

Het nummer heet simpelweg “2020” en qua tekst bevat het alles wat je van zo’n lied zou verwachten. Er wordt weemoedig teruggeblikt naar 2019, walgend neergekeken op 2020 en halsreikend uitgekeken naar volgend jaar. Niet het meest baanbrekende concept, natuurlijk. Toch komt Trapped Ants hiermee weg en dat (alweer) dankzij genadeloos sterke productie. Niels omschrijft het zelf als ‘echt schaamteloze pop’, maar dat nemen we hem niet kwalijk. We genieten van de heldere piano en strakke drums en krijgen het warm van de euforische blazers naar het einde toe. In tegenstelling tot dit jaar barst “2020” helemaal open, waardoor we zelfs durven geloven in de hoopvolle boodschap van het duo. ‘We will be smiling again!’

Facebook / YouTube / Instagram / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

227 posts

About author
Ik vond geluk in een roze donut.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Trapped Ants - "Bowie"

Toen het Belgische duo Trapped Ants vorig jaar een debuut-ep uitbracht, waren we kritisch op vlak van tekst. De jonge Niels Braeckmans…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles Braids - "Slayer Moon" & "2020"

Het is nog maar van vorig jaar geleden dat Braids met Shadow Offering een nieuw album uitbracht, maar toch is de groep nu…
AlbumsRecensies

Albumreviews: Beire Kort #26

Het aantal albums dat wekelijks verschijnt, is meedogenloos hoog. Daarom is het onmogelijk om alles binnen de correcte tijdspanne van een degelijke…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.