Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Nathaniel Rateliff – “Redemption”

©CPU – Hans Vangeel

Nathaniel Rateliff maakte ooit furore met The Night Sweats. Je weet wel, die band waarmee hij dikke hits scoorde als “S.O.B.” en “I Need Never Get Old“. Die tijden liggen ondertussen al redelijk ver achter de Amerikaan, want op korte tijd verloor hij zijn producer en liep zijn huwelijk op de klippen. Een moeilijke periode die hij verwerkte in zijn soloplaat And It’s Still AlrightOf we dat album een succes konden noemen, laten we in het midden. Wat we wel met zekerheid kunnen zeggen is dat Nathaniel er moed uit heeft geput, want zijn nieuwste single “Palmer” getuigt van veel beterschap.

Een single kunnen we “Palmer” eigenlijk niet echt noemen, want Nathaniel maakte het nummer voor de gelijknamige Apple Original Film met Justin Timberlake in de hoofdrol. De film gaat over een footballster die terugkeert naar zijn roots om zichzelf te vinden, en daar heeft onze bebaarde vriend perfect op ingespeeld. Er hangt een melancholische en licht dramatische sfeer doorheen de soundtrack die hij in elkaar stak. Met zijn gekende akoestische gitaar steekt hij van wal, maar al snel bloeit “Palmer” open tot veel meer dan dat. Doorheen het nummer komen er steeds meer stemmen bij, waardoor op het einde een heel koor ‘just set me free!’ roept. Een leuk nummertje dus, waar de kampvuursfeer nooit ver weg is.

Palmer is vanaf 29 januari exclusief te zien via Apple TV.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1688 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single néomí - "redemption"

Al vanaf de release van haar debuutsingle “if i wasn’t made for love” weet néomí ons te overtuigen. De Nederlands-Surinaamse folkpopzangeres bracht…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Tom Morello - The Atlas Underground Flood (★): Kwantiteit boven kwaliteit

Rage Against The Machine, Audioslave, Prophets of Rage… het zijn slechts enkele van de legendarische bands waar Tom Morello, in zijn ondertussen…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles Tom Morello - "Human", "Hard Times" & "Raising Hell"

Het is ondertussen om en bij de twee jaar geleden sinds Rage Against The Machine de muziekwereld op zijn grondvesten deed daveren…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.