Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Frenetik – “Blanche Neige”

De Brusselse rapper Frenetik is aan een serieuze opmars bezig. Een jaar geleden was hij nog een goed bewaard geheim in de Brusselse drillscene, maar ondertussen is hij uitgegroeid tot een van de spraakmakendste rappers uit de Europese hoofdstad. Zijn populariteitsgroei heeft hij vooral te danken aan de ijzersterke versie van zijn nummer “Infrarouge” op het roemrijke COLORS-kanaal. Het opende heel wat deuren en bracht hem ook een platencontract bij Epic Records in Frankrijk. Recent liet hij nog van zich horen (en zien) met de knaller “Chaos” en de puike samenwerking met de koning van Brussel aka Zwangere Guy. Zijn eerste mixtape Jeu de Couleurs brengt hij op 22 januari uit en daar is “Blanche Neige” alvast een nieuwe sterke voorbode van!

Frenetik weet duidelijk van geen ophouden en zo gaat hij met gemak verder op het elan van zijn eerdere releases dit jaar. “Blanche Neige” is over het algemeen wel iets rustiger naar Frenetik-normen, maar toch heeft het nog iets rauws en donkers waardoor een onheilspellende sfeer in de lucht hangt. Tekstueel gezien laat de Brusselse rapper niets aanbranden en dat weerspiegelt zich in een aantal harde punchlines. Vooral ook de manier waarop hij woorden aan elkaar weet te rijgen is best wel indrukwekkend en onderlijnt zijn enorme gave. Het is dus uitkijken naar de eerste tape van Frenetik, die een van de eerste hoogtepunten van 2021 in de Franstalige hiphopscene zou kunnen worden.

Facebook

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

1391 posts

About author
Luistert veel naar muziek!
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
LiveRecensies

Couleur Café presents GATE (dag 2): De poort naar een muzikaal avontuur

Ook dit jaar geen normale editie van Couleur Café, maar de organisatie bleef niet bij de pakken zitten. Het stampte met GATE…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Couleur Café organiseert deze zomer GATE met Pongo, Brihang, Frenetik en meer!

In het Ossegempark is het deze zomer weer opvallend stil, maar het Brusselse festival Couleur Café laat het hoofd niet hangen. Het…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Chuki Beats - "COUVRE FEU" (feat. Frenetik, Geeeko & YG Pablo)

Chuki Beats is een bezige bij. De producer uit Lokeren post elke maand een tiental beats en tutorials op zijn YouTube-kanalen, en…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.