Nieuwe singlesOude Bekenden

Debuutsingles Nighttime Boogie Association – “Long in the Tooth” & “The Path We’re On”

Nighttime Boogie Association, het lijkt wel de naam van een foute seventiesband. Niets is minder waar, want de twee oprichters zijn ware legendes: Foo Fighters-drummer Taylor Hawkins en Pearl Jam (en ex-Soundgarden)-drummer Matt Cameron. ‘Muziek die barst van de drums en cymbalen dus’, horen we je al denken, maar ook dat klopt niet. Tijdens de lockdown vonden de twee muzikanten elkaar om hun horizonten te verleggen en nieuwe muziekgenres te ontdekken. Dat is nog steeds niet alles, want de twee hebben werkelijk alles zelf in handen genomen voor dit project. Het schrijven, producen en opnemen gebeurde allemaal door Taylor en Matt, en de nummers werden zelfs uitgebracht onder hun eigen Keep It Trippy Records-label. Een next level coronaprojectje dus, dat er zeker en vast mag zijn.

Geen nummers die bol staan van de drums dus, maar ze spelen wel een belangrijke rol. Op “Long in the Tooth” zetten ze bijvoorbeeld meteen al een stevig tempo, waarna ook de gitaren hun intrede maken. Dat Taylor ook een aardig stukje kan zingen, weten de mensen die Foo Fighters al live zagen al, maar ook op zijn zijprojectje Taylor Hawkins & The Coattail Riders stond hij achter de microfoon. Vandaag toont hij dat hij zijn titel van multi-instrumentalist dan ook helemaal waard is. Het nummer klinkt heel groovy, maar breekt na een dikke minuut pas volledig los. De gitaren klinken iets harder, en ook de samenzang tussen de twee heren komt heerlijk tot z’n recht. Een leuke binnenkomer dus, die het muzikale talent van het duo al meteen in de kijker zet.

Die andere single is een beetje een ander verhaal. Natuurlijk klinkt het nog allemaal even stevig, maar hier komt er een melancholische insteek aan te pas. Opnieuw komen de drums er stevig in en klinkt de gitaar lekker groovy, maar het zit allemaal iets gezapiger in elkaar. Niet dat dat iets slecht is. Integendeel, hierdoor komen de instrumenten misschien zelfs beter tot hun recht. De samenzang tussen de twee zit wederom goed in elkaar – zeker de ‘oh oh oh’ op de achtergrond – maar uiteindelijk vrezen we dat “The Path We’re On” het niet zover zal schoppen als die andere single. Al bij al is het leuk dat de twee elkaar gevonden hebben, en zo krijgen we wat later op het jaar toch nog een interessant coronaprojectje op ons bord.

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

2091 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Pearl Jam - "Running"

Telkens wanneer Pearl Jam iets aankondigt, kunnen we ervan op aan dat het zich als een lopend vuurtje verspreidt door de internationale…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Pearl Jam - "Dark Matter"

Pearl Jam hoeven we niet echt meer voor te stellen. Na twee jaar hun eerste plaats af te moeten staan in De…
2023Featured albumsFeaturesInstagramUitgelicht

De 50 beste albums van 2023

De laatste maand van 2023 is alweer bijna halfweg, dus naar goede gewoonte liggen er ook bij Dansende Beren tal van eindejaarslijstjes…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.