Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Gracie Abrams – “Brush Fire”

Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Gracie Abrams – “Brush Fire”

De 21-jarige Gracie Abrams weet mensen telkens aan te spreken met haar persoonlijke verhalen over relaties en haar fragiele teksten. Gracie lijkt wel een popengel te zijn, maar ze komt van Instagram, niet van de hemel. Doorheen de jaren bleef ze covers en nummers uploaden op haar Instagram. Deze korte video’s zorgden voor haar doorbraak. Ondertussen bracht de zangeres uit Los Angeles in 2019 met “Mean It” haar eerste single uit. Ze heeft zelfs al behoorlijk wat complimenten gekregen van artiesten zoals Lorde en Phoebe Bridgers. In juli kwam dan eindelijk haar debuut ep Minor, waarop nummers stonden die rechtstreeks uit haar dagboek gegrepen leken te zijn. Nu is ze er weer om onze harten te breken met “Brush Fire”.

We hebben een aantal maanden moeten wachten op nieuwe muziek, maar Abrams stelt niet teleur. Met “Brush Fire” weet ze ons te raken. De poëtische teksten op het lied vormen het verhaal van verliefdheid en verlies. We krijgen drie minuten lang een blik in de gedachten en gevoelens van Gracie, ondersteund door een delicaat keyboard wat het nummer dromerig doet klinken. De zangeres zei dat “Brush Fire” een extensie is van Minor, ze had zelf het gevoel alsof het dichter bij haar ep moest aansluiten in plaats van een compleet nieuwe kant te introduceren. We hadden graag een nieuwe kant van haar gehoord, maar dat neemt niet weg dat dit een boeiend nummer is.

Het ontroerende lied wordt vergezeld van een liveversie. Haar slaapkamer is ingeruild voor een leeg theater, waarin ze gedurende het hele nummer op de grond zit. Een krachtige toevoeging van een video die minstens even pakkend is als het nummer zelf.

Facebook / Instagram / Twitter / Website

 

113 posts

About author
meisje met grote dromen
Articles
Related posts
LiveRecensies

Gracie Abrams @ La Madeleine: Trieste liedjes leiden tot de beste feestjes

Iedereen heeft een andere reactie wanneer donkere gedachten naar het oppervlak drijven en voor de Amerikaanse Gracie Abrams was dat muziek maken….
AlbumsFeatured albumsRecensies

Gracie Abrams - Good Riddance (★★★★): Prachtig vat vol tegenstrijdigheden

Helaas is er geen duidelijke manier waarop je het best van je duisterste gedachten af kan komen. Sommigen vinden steun in therapie,…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Gracie Abrams - "Amelie"

De tijd waarin we Gracie Abrams introduceerden door haar vader, Star Wars-regisseur J.J. Abrams, in dezelfde zin te noemen, ligt stilaan achter…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.