FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Kendrick Lamar ruilt Rock Werchter voor Les Ardentes

De festivalzomer van 2021 lijkt nog veraf, maar heel wat organisaties zijn nu al druk in de weer om er na een leeg jaar terug op los te knallen. Een van de meest relevante en indrukwekkendste namen die normaal gezien dit jaar nog eens op tour trok, was Kendrick Lamar. De Amerikaanse rapper heeft prijzen op overschot en werkte na het succes van DAMN. aan een nieuw – naar eigen zeggen rockgetint – album. Dat viel allemaal zo in de smaak dat Rock Werchter hem meteen vastlegde als headliner, maar dat feestje ging niet door. Sterker nog, Kenny annuleerde zijn volledige Europese tour en haalde dus niks in in 2021. Herman Schueremans anticipeerde snel en boekte met Gorillaz een meer dan waardige vervanger.

Jammer genoeg voor het festival besloot Kendrick enkele maanden later om dan toch weer op tour te trekken. Alle headlinerplekjes in Werchter leken al ingevuld, maar de hoop op een extra mooie naam bleef levende. Tot vandaag, want het Luikse Les Ardentes gaat nu met de pluimen lopen. Dat is een hele grote verrassing, want het festival heeft al heel wat mooie namen als Cardi B en Damso op de affiche staan. Kendrick Lamar zal nu dus op 8 juli de Waalse provincie onveilig maken.

Meer info over Les Ardentes vind je op de site van het festival.

Een overzicht per dag op alfabetische volgorde (nieuwe namen vetgedrukt):

Donderdag 8 juli: Fakear – Kendrick Lamar – Vald – YUZMV – Zola

Vrijdag 9 juli: DaBaby – DJ Snake – Hatik – Prime – Rae Sremmurd – RK

Zaterdag 10 juli: 4Keus – Future – Mister V – Ninho – PLK – PNL – Sheck Wes

Zondag 11 juli: A$AP Ferg – Bad Bunny – Burna Boy – Cardi B – Damso – Niro – Niska

2117 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
2023FeaturesInstagram

De beste concertfoto’s van 2023 volgens onze fotografen

Zoals we eerder al aangaven bij de mooiste albumhoezen van 2023: het visuele is bij muziek minstens even belangrijk als de klank….
Festivalnieuws

Doja Cat, Central Cee, Offset en meer naar Les Ardentes 2024!

Het is december en de zomerfestivals strooien met cadeautjes. Niet alleen Rock Werchter en Lokerse Feesten kwamen de afgelopen dagen met nieuwe…
InstagramLiveRecensies

ROLLING LOUD 2023 (Festivaldag 1): King Kendrick heerst

Gisteren vond de eerste dag ROLLING LOUD Rotterdam plaats sinds het WOO HAH vermoord heeft, dat vorig jaar zijn laatste levensjaar kende….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.