Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Staves – “Satisfied”

Het Engelse indiefolktrio kondigde zes jaar na hun eerste album If I Was de opvolger Good Woman aan. Emily, Jessica en Camilla Staveley-Taylor luisteren niet voor niets naar dezelfde naam; het zijn namelijk zussen. Het nieuwe album staat gepland voor 5 februari, maar de zusjes laten de nieuwe single “Satisfied” al op ons los. Het is niet de eerste single van de zussen, eerder konden we ook al “Good Woman”, “Trying” en “Nazareth” horen.

De video van de single werd live opgenomen vanuit de Londense Sunbeam Studios. In “Satisfied” staat de vraag of ze ooit voldaan zullen zijn met wat ze hebben centraal. Ook willen ze met het nummer aantonen nooit op te geven. Het begon allemaal met een stukje akoestische gitaar en eindigde in een prachtige meerstemmige single. De harmonie van de vocals bezorgt je zeker kippenvel. Het nummer begint met elektrische gitaar en een rustige stem. Bij het refrein komen de twee andere stemmen, een akoestische gitaar, keyboard en drum erbij. Ze versterken de breekbare stem van de zussen. De perfecte song om op te filosoferen met een koffietje in de hand.

 

Related posts
AlbumsRecensies

The Staves - Good Woman (★★★★): Geen broze folkmeisjes meer

In een niet zo ver verleden maakten de drie zusjes Staveley-Taylor furore met hun hemelse samenzang en uitgeklede folknummers. Als The Staves…
Uitgelicht

Een diepe duik in het muziekarchief van PEOPLE met o.a. Justin Vernon, The National, Sufjan Stevens, Bonnie 'Prince' Billy ...

Heugelijk nieuws voor fans van Justin Vernon, The National, The Staves, Sufjan Stevens en zowat alle artiesten die al eens meewerkten aan…
Uitgelicht

22 albums die je misschien over het hoofd zag in 2017

Op een jaar komen er meer dan duizend albums uit over heel de wereld. Zoveel dat je niet alles kan gezien of…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.