Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single NNAMDÏ & Post Animal – “Full Fangs”

Op sommige artiesten kan je onmogelijk een label of genre plakken, en een van de beste voorbeelden hiervan is de dertigjarige multi-instrumentalist, zanger en producer NNAMDÏ. Nnamdi Ogbonnaya verhuisde op jonge leeftijd naar Chicago, Illinois, waar hij zich innestelde als vaste waarde in de lokale DIY-scene. Toen zijn vader en moeder terugtrokken naar Californië, toverde Nnamdi het ouderlijke huis om tot ‘Nnamdi’s Pancake Haus’, een clandestiene concertzaal voor opkomende artiesten met gratis havermoutkoekjes voor alle toeschouwers. Tien jaar, en nog tientallen opvallende muzikale experimenten later, staat NNAMDÏ misschien wel echt op de rand van de doorbraak. Zijn laatste album BRAT werd positief onthaald, en de Black Plight EP die hij daarna nog uitbracht, stond een tijdje op nummer één in de lijst van best verkochte Bandcampreleases. Vandaag slaat NNAMDÏ de handen in elkaar met de psychrockers van Post Animal, auteurs van ons eerste vijfsterrenalbum van 2020. Gelegenheid is Warm Violet, een benefietalbum ten voordele van Chicago Community Jail Support, een organisatie die steun biedt aan iedereen die vrijkomt uit Cook County Jail.

Op “Full Fangs” laten zowel NNAMDÏ als Post Animal zich van hun beste kant zien. Nnamdi brengt meteen zijn prachtige falsettogeluid naar de tafel, gelaagd met medische precisie. We krijgen ook een mooi contrast te horen tussen de refreinen met scheurende gitaren, en de dromerige strofes met zwierige synths. Het is vooral in die strofes dat NNAMDÏ (zeker naar het einde toe) de kans krijgt om zijn talent als vocalist tentoon te spreiden. “Full Fangs” is bij momenten luid en bombastisch, maar slaagt er net daardoor in om ons helemaal omver te blazen!

Warm Violet: A Compilation for Chicago Community Jail Support zal maar liefst 46 tracks tellen, en is verkrijgbaar op Bandcamp vanaf 4 december.

NNAMDÏ: Instagram / Twitter / Facebook

Post Animal: Facebook / Instagram

36 posts

About author
Soms Blue, Altijd Pink. 24/7 muziek aan het luisteren, kijk maar!
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Post Animal - "Cancer Moon"

Van Post Animal kregen we eerder dit jaar al de singles “Puppy Dog” en “No More Sports” te horen en daarmee lijkt…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Post Animal - "No More Sports"

Binnen iets meer dan een maand kunnen we ons verheugen op een gloednieuwe plaat van Post Animal. De band uit Chicago bracht…
2020FeaturesInstagramUitgelicht

De 50 beste albums van 2020

Het einde van 2020: voor de ene een tijd om er hoopgevende anti-coronaspreuken tegenaan te gooien, voor de andere het startsein van…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.