Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Solomun – “Kreatur Der Nacht” (feat. Isolation Berlin)

Dansen in 2020 zal er helaas niet meer inzitten. We mogen van geluk spreken dat Solomun – toch één van de hedendaagse grootmeesters van de elektronische muziek – ons opnieuw verblijdt met een nieuwe track. Een maand na de release van “Home“, tapt de Bosnisch-Duitse dj deze keer uit een ander muzikaal vaatje. Voor “Kreatur Der Nacht” werkte hij immers samen met de Duitse rockband Isolation Berlin. Op papier lijkt het alvast een gewaagde zet, maar jongens, wat een resultaat!

‘As a child of the 80’s I had wanted to make a track with this special feeling for a long time, one which is playing with the Punk and New Wave appeal of that time.’ Opzet geslaagd, want op “Kreatur Der Nacht” vermengt Solomun de new wave-invloeden naadloos met zijn kenmerkende beats. Het nummer ademt vanaf de beginnoot één en al dreiging uit en bouwt gestaag op richting een onwaarschijnlijke climax. De Duitse vocals zorgen daarbij voor een extra rauwe dimensie. We zien nu al een feestende, al dan niet gevaccineerde massa ‘Ich hab keine Angst mehr’ uit volle borst mee scanderen.

Golden Globe winnaar Fatih Akin geeft deze sfeer daarenboven perfect visueel weer in de bijhorende videoclip. We kijken alvast halsreikend uit naar het eerste album in elf jaar van deze knoppenvirtuoos.

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Solomun - "Home"

Het Bosnisch-Duits dj-wonder Solomun laat ieders hoofd op z’n minst op en neer gaan. De fans van zijn genre, een mix tussen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.