Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Solomun – “Home”

Het Bosnisch-Duits dj-wonder Solomun laat ieders hoofd op z’n minst op en neer gaan. De fans van zijn genre, een mix tussen de diepere house en melodieuze ritmes, zullen waarschijnlijk heel hun lichaam niet in bedwang kunnen houden en dansen zoals ze dat alleen in de betere clubs kunnen. Solomun zelf zit ook niet graag stil, ondanks deze vreemde tijden waarbij de cultuursector noodgedwongen op de rem moet gaan staan. Hij heeft onlangs nog Bob Moses en Perry Farrell onder handen genomen, waarmee hij zich nogmaals als ongekroonde koning van de remixen laat gelden. Daarnaast zag NINL, zijn eigen pas opgerichte label, het levenslicht, en nu staat iets op de planning wat hij al elf jaar naliet om te doen: een nieuw album uitbrengen. 

De eerste voorbode van die nieuwe plaat is meteen ook het eerste wapenfeit dat zijn label zal uitbrengen. Veel hoeft gevestigde waarde Solomun echter niet te bewijzen, want “Home” weet ons in een mum van tijd te overtuigen. Zweverige melodieën, zorgvuldige opbouw, nostalgische ondertoon… Solomun klinkt heerlijk als vanouds, en dankzij de tribal-intermezzo’s krijgt het nummer toch een verfrissende toets. We zijn dan ook helemaal wild van “Home” en kunnen in deze onzekere periode nog eens uitkijken naar iets, namelijk zijn langverwachte album dat begin volgend jaar hopelijk hoge toppen zal scheren.

Instagram / Facebook

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single KUZKO - “Home”

KUZKO is niet dat ene tekenfilmfiguurtje van Disney, maar een verschrikkelijk vrolijke synthpopband uit Rotterdam. Danique van der Vlugt en Sam Ouwehand…
FeaturesMuzieknieuwtjes

55 albums om naar uit te kijken in april en mei

Het eerste kwartaal van 2021 loopt ten einde en de lente is eindelijk in het land. Ook de muziekwereld lijkt weer helemaal…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

De vijf van "Den Beir" (22 februari - 28 februari)

Er verschijnen wekelijks heel wat nieuwe liedjes, waarvan slechts een klein deel een recensie krijgt. De rest blijft vaak onbeschreven, zeker wanneer…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.