Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single AURORA – “Stjernestøv”

© CPU – Nathan Dobbelaere

Nu het eind van het jaar nadert, worden we langs alle kanten gehuld in melancholische kerstliedjes. De Noorse nationale omroep NRK pakt het anders aan en brengt vanaf 1 december het moderne sprookje Stjernestøv, wat zoveel betekent als sterrenstof, naar de woonkamers van heel wat gezinnen. AURORA lijkt de smaak van soundtracks goed te pakken te hebben, want na “The Secret Garden” voor de gelijknamige fantasiefilm en eerder ook voor Frozen 2, leent de Noorse ook voor deze productie haar engelachtige vocalen uit.

Gelukkig hoef je geen woord Noors te verstaan om de feeërieke sfeer van het nummer in je op te nemen. De strijkers en de heldere vocalen van AURORA vullen elkaar perfect aan en creëren een betoverend en hoopvol geheel. Bosnimf AURORA laat haar anders toch wel agressief aandoende moedertaal zelfs zacht en lieflijk klinken.’Stjerna lyser klar, hjelper deg å finne veien hjem til meg’, klinkt het, ofwel ‘the star shines bright and helps you find your way home to me’. Wanneer je je ogen sluit, lijkt het zelfs alsof er overal rondom je sterren schitteren. Die verbeeldingskracht maakt het nummer een klein kunstwerkje dat perfect past in de kerststemming. Dat AURORA haar eigen kruidenmix even over het nummer gestrooid heeft, is duidelijk te horen en dat in de meest positieve zin van het woord.

Facebook / Instagram / Twitter / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single AURORA - "The Devil Is Human"

AURORA lijkt er maar geen genoeg van te krijgen dit jaar. De Noorse bracht in januari met The Gods We Can Touch al…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Wu Qing-Feng & AURORA - "Storm"

Wat we alvast kunnen stellen over deze single is dat het een zeer unieke samenwerking is. De Noorse zangeres AURORA brak in…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single AURORA - "The Woman I Am"

Het is nog maar van eind januari geleden dat AURORA The Gods We Can Touch uitbracht, maar toch is de Noorse zangeres vandaag alweer…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.