Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single AURORA – “Stjernestøv”

© CPU – Nathan Dobbelaere

Nu het eind van het jaar nadert, worden we langs alle kanten gehuld in melancholische kerstliedjes. De Noorse nationale omroep NRK pakt het anders aan en brengt vanaf 1 december het moderne sprookje Stjernestøv, wat zoveel betekent als sterrenstof, naar de woonkamers van heel wat gezinnen. AURORA lijkt de smaak van soundtracks goed te pakken te hebben, want na “The Secret Garden” voor de gelijknamige fantasiefilm en eerder ook voor Frozen 2, leent de Noorse ook voor deze productie haar engelachtige vocalen uit.

Gelukkig hoef je geen woord Noors te verstaan om de feeërieke sfeer van het nummer in je op te nemen. De strijkers en de heldere vocalen van AURORA vullen elkaar perfect aan en creëren een betoverend en hoopvol geheel. Bosnimf AURORA laat haar anders toch wel agressief aandoende moedertaal zelfs zacht en lieflijk klinken.’Stjerna lyser klar, hjelper deg å finne veien hjem til meg’, klinkt het, ofwel ‘the star shines bright and helps you find your way home to me’. Wanneer je je ogen sluit, lijkt het zelfs alsof er overal rondom je sterren schitteren. Die verbeeldingskracht maakt het nummer een klein kunstwerkje dat perfect past in de kerststemming. Dat AURORA haar eigen kruidenmix even over het nummer gestrooid heeft, is duidelijk te horen en dat in de meest positieve zin van het woord.

Facebook / Instagram / Twitter / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Mattias De Craene - "Pattern 0.9"

De Gentse saxofonist en lid van jazzrockband Nordmann Mattias De Craene lost binnenkort zijn eerste album. Na een boeiende ep, die deze…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single AURORA - "Cure For Me"

Als we het hebben over zangeressen uit het hoge Noorden, durven we al snel de vergelijking te maken met dromerige bosnimfen. Een…
FeaturesInterviewsUitgelicht

Interview Dans Dans: 'We zijn in de eerste plaats een liveband.'

Na een reeks omzwervingen van vijf jaar bij onder andere Flying Horseman, Mark Lanegan Band en Dez Mona vonden zanger-gitarist Bert Dockx,…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.