FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Mad Cool vult affiche aan met The War on Drugs, Kings of Leon, Editors en meer!

© CPU – Ymke Dirikx

We gaan eerlijk zijn, 2020 was geen jaar vol fantastische herinneringen. Bijzonder weinig optredens, geen festivals – althans niet in onze favoriete vorm, en vooral heel veel binnen zitten. Natuurlijk was dat de enige juiste oplossing, maar gelukkig lijkt er nu eindelijk licht aan het einde van de tunnel te komen. De berichten rond een vaccin stroomden de afgelopen weken binnen en dat biedt perspectieven. Zeker voor onze fantastische festivals lijkt dat geweldig nieuws, want voor velen leek opnieuw een festivalloze zomer de doodsteek te worden. Het Spaanse Mad Cool profiteert vandaag van die euforie, wat op een manier toch opvallend is, aangezien Spanje op vlak van COVID zeker niet de beste leerling van de klas is.

Er is dus iets op til in festivalland en dat is ook voor ons Belgen goed nieuws. Mad Cool Festival kan namelijk vergeleken worden met Rock Werchter. Vier dagen lang feesten in Madrid met grote namen, in dezelfde periode als het grootste alternatieve muziekfestival van ons land. Eerder dit jaar bevestigde de Spanjaarden met onder andere Red Hot Chili Peppers, Royal Blood en The Killers al heel wat nieuwe namen, maar vandaag wordt de affiche alweer aangevuld met nog meer moois!

© CPU – Ymke Dirikx

Zo zien we een tweede festivalshow van The War on Drugs plaatsvinden, wat de geruchten rond een nieuwe plaat én festivaltour toch weer doen oplaaien. Ook Kings of Leon zit bij de nieuwe namen, waardoor ook rond de Amerikanen de geruchtenmolen weer op volle toeren draait. Daarnaast zien we met Cardi B in ons land op Les Ardentes – nog een nieuwe headliner op de line-up verschijnen. Met onze lievelingetjes van Editors komt daar ten slotte nog een grote naam bij. Doe daar nog eens bovenop dat er voor donderdag (The Killers en Deftones) en vrijdag (Kings of Leon en Faith No More) nog eens een headliner bijkomt, en die affiche wordt nog wat straffer. De kans dat dat Billie Eilish is, wordt nadat het festival haar muziek als aankonding gebruikte, nog wat groter.

Naast al die grote namen, komen er met Anderson .Paak and the Free Nationals, HAIM, Phoebe Bridgers en easy life nog enkele nieuwe namen die we normaal afgelopen zomer op Rock Werchter aan het werk konden zien. Doordat ze nu in 2021 al terug in Spanje staan, vergroot de kans op een passage in Werchter opnieuw. Ook komen SFDK, chloe moriondo, Kali Uchis, Reignwolf, Leon Bridges, Gang of Youths en veel meer langs. Alle nieuwe namen ontdek je onderaan het artikel!

Naast al die nieuwe namen lijken eerdere bevestigingen als London Grammar en Mumford & Sons wel plotsklaps verdwenen te zijn.

Wie dit absoluut niet wil missen, moet van woensdag 7 tot zaterdag 10 juli in Spanje zijn, of kijkt op de website van het festival!

Ontdek hier de line-up tot nu toe (nieuwe namen vetgedrukt):

7 juli: Angel Olson – Ashnikko – Cardi B – Carly Rae Jepsen – Catnapp – chloe moriondo – Creeper – FEVER 333 – Frank Carter & the Rattlesnakes – Glass Animals – Hard GZ – Hunter and the Bear – Monterrosa – Natos y Waor – Placebo – Santa Salut – Sea Girls – Seasick Steve – SFDK – Sports Team – The Last Internationale – The Levitants – The Regrettes – Twenty One Pilots – Waxahatchee – Wolf Alice – YUNGBLUD

8 juli: Alec Benjamin – Anderson .Paak and The Free Nationals – beabadoobee – blackbear – Brutus – CCL – Cherry Glazerr – Chubby & the Gang – Deftones – Floating Points (dj-set) – Foals – Four Tet – Highly Suspect – Hobo Johnson and the Lovemakers – Kali Uchis – Maria Guadana – Octa Octa – Pabst – Pale Waves – Peggy Gou – Playa Cuberris – Puscifer – Reignwolf – Sigrid – Sleaford Mods – Swit Eme – The Comet is Coming – The Killers – Thrice – Viva Belgrado

9 juli: alt-J – Aviva – Baby Rose – Bang Bang Romeo – Black Pumas – Dream Wife – Faith No More – Goodbye June – Grande Days – HAIM – Hayden James – Higher Power – IAMDDB – Jamie Cullum – Kings of Leon – – Nina Kraviz – Nothing But Thieves – Parcels – Paula Temple – Phoebe Bridgers – Presumido – Rüfüs Du Sol – Scarypoolparty – Shura – Sleep Token – Spielbergs – Stephan Bodzin The War on DrugsYaeji – Zaidbreak

10 juli: Aleesha – Angie McMahon – Anna – Arlo Parks – Blood Red Shoes – Dinosaur Pile-Up – Diplo – easy lifeEditors – Elure – Gang of Youths – Gong Li – Gus Dapperton – Leïti Sene – Leon Bridges – Leon Vynehall – Loraine James – Major Lazer – Marika Hackman – Meridian – Modeselektor (live) – Pixies – Red Hot Chili Peppers – Royal Blood – Sylvan Esso – The Rapture – The Struts – Tom Grennan – Tom Misch – Warmduscher – Zara Larsson

1690 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Mad Cool en NOS Alive Portugal maken groot deel van affiche bekend met o.a. Red Hot Chili Peppers en The Killers

We kunnen er blijven over jammeren, maar we zullen dit jaar niet naar de festivals kunnen trekken. Des te meer we het…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.