FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Mad Cool en NOS Alive Portugal maken groot deel van affiche bekend met o.a. Red Hot Chili Peppers en The Killers

© CPU – Katrin Peeters

We kunnen er blijven over jammeren, maar we zullen dit jaar niet naar de festivals kunnen trekken. Des te meer we het schrijven, des te pijnlijker het wordt. Daarom proberen we zoveel mogelijk te kijken naar de zomer van 2021. De festivals zelf helpen ons daar dan ook graag een handje bij. Zo bevestigde Rock Werchter afgelopen weekend bijvoorbeeld al een hele hoop namen voor volgend jaar. De organisatie deed dat bewust in het originele festivalweekend, en nu volgen ook het Spaanse Mad Cool en het Portugese NOS Alive dat voorbeeld. Maar waarom schrijven wij daar hier in België dan een artikel over?

Wel, je weet het of je weet het niet, maar vooral Mad Cool is een toonaangevend festival in Europa én het deelt daarbovenop ook nog eens altijd een groot deel van de affiche met Rock Werchter (doordat het Spaanse festival een weekje later valt). Het schetst dus een goed beeld van wie we volgend jaar op de Belgische festivalweides kunnen terugzien, want zo’n Amerikaanse band komt heus niet voor minder dan een hele tour naar Europa!

NOS Alive Lissabon 2021

© CPU – Cédric Depraetere

We beginnen onze reis in Portugal, want daar had dit weekend NOS Alive moeten hebben plaatsgevonden. Het festival zal volgend jaar plaatsvinden van 7 tot 10 juli, met dit jaar nieuw op de affiche: Red Hot Chili Peppers. Zij zullen de plaats innemen van Taylor Swift, die we dus komende zomer niet terug zullen zien. Daarnaast zien we met alt-J, Nothing But Thieves, Fontainces D.C. en Black Pumas al heel wat namen terug die we komende zomer ook op Rock Werchter zullen terugzien. De overige herbevestigingen zijn Two Door Cinema Club, Angel Olsen, Da Weasel, Caribou, Parcels, Moses Sumney, Hobo Johnson and the Lovemakers, Alec Benjamin, Seasick Steve en Sea Girls. De kans dat we Angel Olsen, Parcels en Alec Benjamin ook op RW21 terugzien is dus nog wat groter geworden.

Mad Cool 2021

© CPU – Nathan Dobbelaere

Dan gaan we richting Madrid, want daar is zopas niet minder dan 70% van de nieuwe affiche van Mad Cool bekendgemaakt. Ook hier groot nieuws, want Red Hot Chili Peppers vervangt Taylor Swift. Ook van Billie Eilish en Kings of Leon is geen spoor meer. Zij worden vervangen door Deftones en Pixies, die allebei een rijtje naar boven schuiven. Met Twenty One Pilots, Royal Blood, alt-J, Black Pumas, Nothing But Thieves en Pixies staan er ook hier al heel wat namen op de affiche die we al zeker op Rock Werchter 2021 zullen zien. Met Alec Benjamin, Angel Olsen, Placebo, YUNGBLUD, The Last Internationale, Parcels en Faith No More op de line-up, lijkt het voor hen slechts een kwestie van tijd voor Rock Werchter ze aankondigt. Grote afwezigen zijn hier Anderson .Paak and the Free Nationals, Richard Hawley, Phoebe Bridgers en HAIM.

Ook voor Dour zit er goed nieuws bij, want Octa Octa, The Comet Is Coming, Modeselektor, Warmduscher en Brutus staan voor een nieuwe Europese tour! Ten slotte mag ook Graspop vieren, want Deftones en Creeper staan op de affiche!

Mad Cool heeft dus al veel moois op de affiche, maar gaf zelf nog aan dat er nog headliners voor de eerste drie dagen bijkomen!

Conclusie

De kans dat bands als Alec Benjamin, Angel Olsen, Placebo, YUNGBLUD, The Last Internationale, Parcels en Faith No More terug op Rock Werchter staan volgend jaar, is vandaag extreem vergroot.

Red Hot Chili Peppers lijkt hun ‘kleinere’ festivaltour van dit jaar serieus uit te breiden en Rock Werchter 2021 lijkt een zekerheid nadat de band zowel op Pinkpop (enkele weken voor RW) als op Mad Cool en NOS Alive (de week na RW) staat.

The Killers stond normaal gezien op TW Classic, maar nu Paul McCartney al aangaf zijn tour niet in te halen, lijkt een passage op Rock Werchter tot de mogelijkheden te behoren.

Taylor Swift zal volgens Mad Cool haar Europese festivaltour niet inhalen. Voor Billie Eilish, Anderson .Paak and the Free Nationals en HAIM lijkt het nog even afwachten.

Dour heeft met Octa Octa, The Comet Is Coming, Modeselektor, Warmduscher en Brutus alweer enkele zekerheidjes op zak.

Deftones en Creeper lijkeb nu wel een hele grote kanshebbers voor Graspop Metal Meeting.

Alle namen tot nu toe:

Nos Alive: 

7 juli: Black Pumas – Fontainces D.C.

8 juli: alt-J – Nothing But Thieves – Red Hot Chili Peppers – Seasick Steve

9 juli: Angel Olson – Hobo Johnson and the Lovemakers – Moses Sumney – Sea Girls

10 juli: Alec Benjamin – Caribou – Da Weasel – Parcels – Two Door Cinema Club

Mad Cool:

7 juli: Angel Olson – Ashnikko – Carly Rae Jepsen – Catnapp – Creeper – FEVER 333 – Frank Carter & the Rattlesnakes – Glass Animals – Hard GZ – Hunter and the Bear – Monterrosa – Natos y Waor – Placebo – Santa Salut – Sea Girls – Seasick Steve – Sports Team – The Last Internationale – The Levitants – The Regrettes – Twenty One Pilots – Waxahatchee – Wolf Alice – YUNGBLUD

8 juli: Alec Benjamin – beabadoobee – Brutus – CCL – Cherry Glazerr – Chubby & the Gang – Deftones – Floating Points (dj-set) – Foals – Four Tet – Highly Suspect – Hobo Johnson and the Lovemakers – Maria Guadana – Octa Octa – Pabst – Pale Waves – Playa Cuberris – Puscifer – Sigrid – Swit Eme – The Comet is Coming – The Killers – Viva Belgrado

9 juli: alt-J – Baby Rose – Bang Bang Romeo – Black Pumas – Faith No More – Goodbye June – Grande Days – Hayden James – IAMDDB – Jamie Cullum – London Grammar – Mumford & Sons – Nina Kraviz – Nothing But Thieves – Parcels – Paula Temple – Presumido – Rüfüs Du Sol – Scarypoolparty – Shura – Sleep Token – Spielbergs – Zaidbreak

10 juli: Aleesha – Angie McMahon – Anna – Arlo Parks – Blood Red Shoes – Dinosaur Pile-Up – Diplo – Elure – Gong Li – Leïti Sene – Leon Vynehall – Loraine James – Major Lazer – Marika Hackman – Meridian – Modeselektor (live) – Pixies – Red Hot Chili Peppers – Royal Blood – The Rapture – The Struts – Tom Grennan – Tom Misch – Warmduscher

1752 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Mad Cool vult affiche aan met The War on Drugs, Kings of Leon, Editors en meer!

We gaan eerlijk zijn, 2020 was geen jaar vol fantastische herinneringen. Bijzonder weinig optredens, geen festivals – althans niet in onze favoriete…

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.